ПРЕМИЈЕР ИТАЛИЈЕ: Затварамо све фабрике које не производе оно што је најнеопходније за живот

PREMIJER ITALIJE: Zatvaramo sve fabrike koje ne proizvode ono što je najneophodnije za život

22 marta 2020

ITALIJANSKI premijer Đuzepe Konte objavio je da će u njegovoj zemlji biti zatvorene sve fabrike koje ne proizvode ono što je najneophodnije za život stanovništva.

Saopštio je to javnosti ovako:

„Obustavljamo u celoj Italiji svaku proizvodnju. Izuzete će biti samo fabrike koje proizvode ono bez čega se ne može“.Konte je naglasio da je i ta iznuđena mera u funkciji borbe protiv epidemije i dodao:

„Vanredno sanitarno stanje pretvorilo se u vanredno ekonomsko stanje, ali ćemo se sa epidemijom izboriti“.

Konte je ponovio da se ograničenja neće ticati prehrambenih prodavnica i apoteka.

Predsednik vlade Italije ocenio je, inače, da se njegova zemlja suočila sa „najgorom krizom nakon Drugog svetskog rata“. I obratio se sunarodnicima:

„Svi mi treba da se žrtvujemo utoliko što ne izlazimo iz svojih kuća i stanova, a to je minimalna žrtva u poređenju sa onim što čine lekari i drugo medicinsko osoblje i svi koji nastavljaju da rade i učestvuju u prevladavanju vanredne situacije“.

U Italiji je dosad umrlo 4.825 zaraženih. Za poslednja 24 sata – 793!

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Džonson je pozvao svoje Britance da odmah svedu na minimum medjusobne kontakte i kretanje sa upozorenjem da im se ne dogodi "Italija". A do juče planirali su da se kreću i da se što više zaraze pa da imunitet sam odradi svoje. Britanija trenutno ima malo više od 5.000 zaraženih i tek 7 umrlih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *