ПРЕМИЈЕР МАРОКА ЈАВНО САОПШТИО И ПОНИЗИО ШИПТАРЕ: Ево шта косовска делегација ради у УН

PREMIJER MAROKA JAVNO SAOPŠTIO I PONIZIO ŠIPTARE: Evo šta kosovska delegacija radi u UN

26 septembra 2018

Predsednik Vlade Maroka Saadin el Otmani saopštio je o prisustvu „nasrtljivog gospodina“ sa Kosova na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

„Tokom pauze, gospodin sa Kosova nametnuo se mojoj delegaciji. Mi nismo razmatrali nikakve bilateralne odnose niti uspostavljanje kontakata. Stav Maroka je ostao nepromenjen. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim“, napisao je Otmani na svom nalogu na Tviteru.Svojom izjavom marokanski premijer je demantovao saopštenje ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija, koji je ranije na svom nalogu na Tviteru napisao o „produktivnim pregovorima“ sa premijerom Maroka i spremnošću da se uspostave diplomatski odnosi sa tom zemljom.

Kosovsko-albanske strukture u Prištini su u februaru 2008. jednostrano proglasile nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu republiku ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i niz drugih država.

Trenutno Kosovo priznaje stotinak država-članica Ujedinjenih nacija. Preciznih podataka nema, pošto zvanični izvori daju protivrečne informacije. Konkretno, vlasti Srbije su negirale tvrdnje Prištine o priznanju pojedinih zemalja (Oman, Burundi, Uganda), a neke druge države povukle su svoje priznanje (Surinam, Sao Tome i Prinsipe, Gvineja Bisao).

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Osvajac Wimbledona says:

  Shiptarija se samo sramoti a USA i EU kao tvorci siptarske drzave ce tek da se sramote ko sto se sada sramote njihovim IDIL-om i Ukro pucistima.

  • petrovgrad says:

   Koji Šiptari, koja je njihova uloga u svemu. Nikakva, osim što su bili sluge Hitleru. Osmanijska vlast ih je tukla kao stoku i vezivala u lance. Austrougarska 1915-1918 vešala ih na bandere. Jedino ko im je dao vlast jeste Hitler i Joza Broz.

   • teoretičar says:

    Ti isti su to isto radili i Srbima, samo u daleko većoj meri. Ako povučete paralelu, onda tu nešto nije u redu. Dvostruki aršini nisu dobro došli u ovom slučaju. Iako nisam siguran mislim da su i Mađarska i Austrija i Turska priznale KiM a poneke od njih rade i na stvaranju Velike Albanije, koja bi bila najveća Američka vojna baza na svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *