ПРЕМИЈЕР У ПРОБЛЕМУ: „Америка није најзадовољнија Вучићем!“

PREMIJER U PROBLEMU: „Amerika nije najzadovoljnija Vučićem!“

3 oktobra 2016

vucic- 720 567

„Iako im nije baš po volji, sve dok Vučić sprovodi proevropsku politiku, kao i dok ima napretka u dijalogu sa Prištinom, Vašington će sa Srbijom održavati dobre odnose“, tvrdi Obrad Kesić, politički analitičar iz Vašingtona, prenosi „Alo!“.

– Nezahvalno je meriti emocije između SAD i vlasti u Srbiji. Kada je Vojislav Koštunica otišao sa vlasti, ispao je jedan od najvećih neprijatelja američke administracije, dok je prethodno bio pozitivna ličnost kada je zauzeo mesto Slobodana Miloševića. Takođe, bili su oduševljeni Borisom Tadićem kada je trebalo da potisne Koštunicu. Sve dok je Tadić radio ono što su oni očekivali od njega u vezi sa Kosovom i Metohijom, bio je odličan! Ali nisu zadržali takav stav kada je bio poražen na izborima. Čak se nisu ni trudili da mu pomognu – smatra Kesić i dodaje:

– Nema duboke ljubavi između SAD i Srbije. Tu su samo korist i pragmatizam. Sad je situacija takva da Vašington nije najsrećniji kada je reč o premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Ne samo zbog toga što često mora da odgovara na svakodnevne izazove u odnosima sa Hrvatskom, BiH, nego su oni nezadovoljni njegovom prošlošću, još dok je bio član Srpske radikalne stranke. S druge strane, sve dok Vučić sprovodi politiku koja je odana putu da Srbija postane članica EU, kao i dok su zadovoljni napretkom normalizacije odnosa Beograda i Prištine, oni će imati dobre odnose s njim – tvrdi ovaj analitičar.

KOMENTARI10 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Pa i normalno je da ga tolerisu dokle izvrsava naredjenja, Njegove ekselencije Skota

 2. DUSKO says:

  ONI KOJI SU GA DOVELI ONI CE GA I SKLONITI SA VLASTI ! TAKO JE TO KA UDJES U PAKT SA DJAVOLOM !!!

 3. elifas says:

  Nema te americke kite koju Vucko nece popusiti. Sposoban je to covek, narocito sa usnama.

 4. Srbin says:

  Napeta situacija u Srebrenici 1 https://www.youtube.com/watch?v=Oh8QOy8-PoM

 5. Srbin says:

  Napeta situacija u Srebrenici 2 https://www.youtube.com/watch?v=iu7YYTpwx9U

 6. Srbin says:

  Atmosfera u Srebrenici užarena, jake policijske snage na ulicama. Sat i po nakon ponoći, Srbi i Bošnjaci na ulicama Srebrenice https://www.youtube.com/watch?v=ejjqYgDskzE

 7. Danko B. Marin says:

  Abramovic i Montgomeri ga stvoriše da bi bio posle upotrebe bačen: Vučić je tariguz i ništa više!Poluđeli narcis misli da je Bog , pad će mu biti ,,božanstven" :)

 8. Srbin says:

  SLAVLJE SRBA NA ULICAMA SREBRENICE https://www.youtube.com/watch?v=ejjqYgDskzE

 9. Za Srbiju says:

  Kada samo pročitam ovu licemernu i užasavajuću konstrukciju " .... normalizacija odnosa Beograda i Prištine,..." povraća mi se od izdaje i poniženja. Kakva bre, normalizacija odnosa sa njima???? Ne može tu da bude nikakvih odnosa, a najmanje normalnih.

 10. Za Srbiju says:

  Na fotografiji je zabrinuta Monika Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *