ПРЕМИЈЕРKА ШKОТСKЕ ОПАЛИЛА ШАМАР ЛОНДОНУ: Најавила потез који може да уништи Уједињено Kраљевство

PREMIJERKA ŠKOTSKE OPALILA ŠAMAR LONDONU: Najavila potez koji može da uništi Ujedinjeno Kraljevstvo

3 januara 2021

Škotska premijerka Nikola Sturdžen izrazila je danas nadu da će Škotska postati nezavisna i ponovo se pridružiti Evropskoj uniji.Sturdženova je, dva dana posle definitivnog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, podsetila da Škoti nisu želeli Bregzit, protiv kojeg su većinski glasali na referendumu 2016. godine.

– Sada prolazimo kroz tvrdi Bregzit protiv naše volje, u najgorem mogućem trenutku, usred pandemije i ekonomske recesije – navela je ona u tekstu objavljenom na sajtu svoje stranke SNP, koja podržava nezavisnost Škotske.

Ponovno je izrazila odlučnost da organizuje novi referendum o nezavisnosti Škotske, pošto je prvi takav pokušaj 2014. propao, jer je 55 posto Škota glasalo protiv.

KOMENTARI4 komentara

 1. Peđa says:

  Jajare ste vi škoti, niste imali herca prošli put, prodali ste sami sebe, a sad bi da držite referendum svako malo.

  • Leda says:

   Zbog čega to "braćo"? Većina njihovih građana ne podržava ideju o nezavisnosti Škotske.

 2. I Love persida says:

  Škoti su skoti, zapravo oni samo gledaju svoja škotska posla ali imaju dobar viski. Svi su u svojim suknjicama e, jedino što ne vole to je da nose gaćice, mame ih nisu tako vaspitavale. "Sine obuci čarape, a možeš i gaćice." Šta je tu je plašim se da ćemo svi mi uskoro da posanemo gologuzija bez obzira šta imamo na sebi. Kovid neće toliko da napada pluća kolko budžet nas one suprotne klase od bivših bogatih i srednjih. Samo neka nam pravilno obeleže kontejnere da znamo gde šta ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *