Preminula Tijana Ognjanović

Preminula Tijana Ognjanović

17 jula 2013

tijana-ognjanovic-1364911643-290523637611401Tijana Ognjanović, koja je čekala na presađivanje srca na klinici u SAD, preminula je u ponedeljak u bolnici u Hjustonu. Sahrana će biti održana u nedelju u 11 časova na beogradskom groblju Lešće.

Tijani se pre dve nedelje stanje pogoršalo i morala je da bude operisana. Zahvat je trajao više od devet sati i Tijana je dobila veštačku pumpu za srce. Međutim, iako je posle operacije počela da se oporavlja, u noći između ponedeljka i utorka iznenada su joj otkazali organi, a zatim je preminula od masivnog krvarenja u mozgu.

Osmogodišnjoj devojčici je pre šest godina dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija, pa je lekarski konzilijum preporučio da se što pre izvrši transplantacija. Tijana je od tada lečena na Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, a 2012. joj se pogoršalo stanje.

Roditelji nisu uspeli da prikupe dovoljno sredstava za odlazak na transplantaciju u Beču, pa je nakon toga kao jedina moguća opcija da se Tijani spase život preostao odlazak u Hjuston u Teksasku dečju bolnicu.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *