Преминуо академик Владета Јеротић

Preminuo akademik Vladeta Jerotić

4 septembra 2018

Akademik Vladeta Jerotić preminuo je jutros u Beogradu u 95. godini. To je na svom nalogu na Fejsbuku objavila Zadužbina Vladete Jerotića, čiji je on bio osnivač.

Vladeta Jerotić bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU.

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Mnogi Srbi su ga voleli, ali on je voleo jedino jevrejskog rabina, Isusa. Van Srbije ce ostati nepoznat jer nije imao nijednu svoju (originalnu) ideju.

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Ma Isus pripada celom svetu kao Spasitelj, nego baš ti Jevreji ni danas ne prihvataju Isusa za svog spasitelja, oni od čitavog Svetog Pisma imaju i drže samo taj početak, Toru. A ovaj akademik koliko sam ga ja pratio u zdanjih nekoliko godina tako je strašno vređao Srbe i Srbiju kao da se poistovetio sa Arčibaldom Rajsom, srpskim dobrotovorom koga su Srbi opljačkali. Toliko je sada u trendu da akademici vređaju Srbe i Srbiju da ih to zaista uzdiže u njihovoj akademskoj visini. Ovaj je bio baš hladno naduven svojom akademijom i naravno nije pokazivao ljudsku toplinu, uvek bi vam nešto kontrirao, kao ja sam pametan a ti ne. To ne mora da dolazi od same akademije već iz srca čoveka što ovakvim akademcima najviše nedostaje.

 2. Vojna i ojdesve says:

  Sveta Troica, smiluj se i spasi ovu dušu za raj...

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Zar ne može da mu pomogne i samo jedan, odnosno Isus Hristos jer se samo Njegovim imenom spašavamo, i nije nam dato nijedno drugo ime, tako piše u Svetom Pismu. Od Oca ishode Reč i Duh, Reč se ovaploti i posta naš Spasitelj, niko ne priziva Svetu Trojicu po Svetom Pismu, toga zaista nema, nego sve ide u Ime Gospoda našeg i Spasitelja Sina Božijeg, Isusa Hrista. Samo znam da nećemo mi izmoliti od Boga da koja duša ode u raj, jer On zna tajne našeg srca i svakom sudi po pravdi Svojoj, a po delima našim.

 3. kiki_ ćeraćemo se says:

  Verovatno je trebalo još dugo da živi, a ne da umre u cvetu starosti ali neverovatno podseća na Panteliju po svom stavu. "Deco moja, žao mi je što ste moji što niste deca moja neprijatelja, ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti." O da, mnogo se napatio u vreme rata i omrznuo na Srbe, Srbiju i ljudski rod. Težio je oproštenju u ime Hristovo, ali ne vidim da ga je i našao, samo se izgleda pomirio sa nekim činjenicama. Međutim ko je njega lično poznavao ili razgovarao s njime, mogao je lako da primeti koliko samo on u svemu kontrira i da je ovaj čovek težak kao Trepča - fabrika olova.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Retka je pojava da nekom ne plaća Soroš za uvrede na račun Srba i Srbije, već da to neko radi onako prirodno od srca i besplatno. Ovaj naš je imao prilike da omrzne i ustaše i četnike, i partizane i sve što ga je snašlo u sopstvenoj zemlji. Zato se ogradio od svega, postao ugledni akademik da bi se zaštitio od sveg ludila kroz koje je prošao. Mislim da nam je ako ništa drugo dao dobar recept za dugi život. Doduše malo zombiran i bezdušan ali ipak život, ali ipak dug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *