ПРЕМИНУО ЂОРЂЕ БАЛАШЕВИЋ

PREMINUO ĐORĐE BALAŠEVIĆ

19 februara 2021

NAŠ poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas.

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

(Blic)

KOMENTARI13 komentara

  • Portopranco says:

   Bog je Bog,a govno je govno.Vidim da mu potomci onih koji su klali nas Srbe u Jasenovcu ispisuju kenjkave i patetične ode.Znam da mu je mater hrvatica i da krv nije voda,ali meni je on u suštini proračunati farizej i licemjer.Razgovarao sam ova dva dana sa brojnim Srbima u Trstu i mogu reći da niko nije pustio suze za njim.

  • Vuk says:

   panonski govnar e to je taj kantautor

 1. Vasa Ladački says:

  Život je more. Slava mu!!!

 2. Cp6a says:

  Lako je sklapao stihove i tu genijalnost veoma poštujem. Ali mu je politička orijentacija bila katastrofa i to osuđujem. A njegovoj porodici treba reći da nije umro od korone, nego od smrti na kraju svog života.

  • jovan says:

   Grnijalni stihoklepac stila Mike Antica, koji ga je i ohrabrivao da pise. Kantautor koji je zelo da bude Arsenije Dedic (sbina koji nikada nije smeo da se izjani ). Srbin koji je pisao "ne lomite mi bagrenje...", srbin koji je svoje srpstvo prikljucio "laznom srbinu" Draskovicu, i time postao ljuti kriticar Milosevica, (i njegove cerke staju na stranu Dosmanlija, mladja udata za "cankovca")! Posle 2000-te shvata da su ti za koje se borio i podrzavao KATASTROFA za Srbiju, i povlaci se iz politike. I time je pokazao da i genijalci grese, a da i njih moze masa da zavede, i vodi. Bilo. Ostace pesme, zauvek. I "jedan D mol".

 3. Milan Dog says:

  Dzaba si kupio hizu v Buje :-)))

 4. Kulak says:

  Čudna vrsta Srbina.Voleo sam neke njegove pesme i tu panonsku dušu.A nikako mi nije legao njegov glupi autošovinizam i nezgrapne izjave.Jednostavno,prema njemu sam imao ambvivalentan odnos.Ipak,žao mi je što je takav,sa svim tim njegovim vrlinama i manama prerano otišao.

  • RASPUCHIN says:

   Ne razumijem Vaše čuđenje? On je iz mješanog braka i majka mu je bila 'rvatica. Vidio sam i upoznao mnogo takvih i mogu Vam reći da su svi od reda na strani ustaša. Jako mali broj je onih koji nisu a od tih je više "neopredjeljenih" nego na strani Srba ali ti se broje u promilima. Sve su majke 'rvatice radile isto što i Severina , uzmu djete i sa svojom majkom ga odnesu u katoličku crkvu i krste u katolika. Tako je rađeno stalno pa čak i u vrijeme Broza.

   • Suzuki Vitara says:

    Nije voleo Srbe, to ga je vukla usraska krv i vaspitanje.

   • Kulak says:

    Da.Iskreno mi je žao nevino poklanih u Jasenovcu.

 5. Dražen Jovan Petrović says:

  Furao se na nekakvo " jugoslovenstvo" i komunjarama uvlačio u neku stvar.A kad je došlo stani-pani i kad je trebalo biti Srbin,ponašao se kao antisrbin.Bio je nesumnjivo politička gnjida.Iskreno,to što je znao napisati dobar stih,meni nije pretjerano bitno.

 6. zaliv.net says:

  Nek mu je laka zemlja i nek mu Bog sudi o onome kako je pljuvao drzavu i narod sa kojim je ziveo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *