ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ БРАНКО ЦВЕЈИЋ!

PREMINUO GLUMAC BRANKO CVEJIĆ!

27 jula 2022

Popularni glumac Branko Cvejić napustio nas je danas u 75. godini.

On je bio hitno hospitalizovan nakon što mu je pozlilo tokom probe u pozorištu, a iako je bio stabilno, bio je u veoma teškom stanju, te je nažalost, izgubio bitku.

Ostaće upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji „Grlom u jagode“ i kao kao Lister iz „Porodičnog blaga“, dok ga se mnogi sećaju i po ulogama u ostvarenjima „Bela lađa“, „Sinđelići“, „Jagoda u supermarketu“, „Biće bolje“ i drugim.

On je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Osim što je igrao bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002 do 2011. godine. Kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Njegov otac bio je operski pevač i profesor Muzičke škole „Stanković“ Žarko Cvejić (1907-1994).

Branko je iza sebe ostavio suprugu, sina Žarka i ćerku Bojanu, kao i unuku.

O datumu i vremenu komemoracije koja će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu javnost će naknadno biti obaveštena.

(Kurir)

KOMENTARI4 komentara

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Vaskrs je zagarantovan samo ako je umro u "našem" gospodinu Ješui hristosu, lažno nazvanim Isus hristosu, slava ćifutskom bogu, nadam se da nije busterizovan ćifutskim "vakcinama"🇮🇱😜

  • Cp6a says:

   Titoizam je opasna zombirajuća bolest. Ozdravljenje i vraćanje Srbstvu i Pravoslavlju je tu skoro nemoguće. Te dve reči ne mogu da izgovore, mnogo su im gadne. Ako Tita hvale, ispadaju danas smešni. A onda šta će tako jadni nego da se hvataju za sve drugo, od ANTIF-e, preko NVO, NLO, Atlantide, guštera vladara, do sekte i staroslovenskih totema. A što se Baneta tiče, zameram mu žuticu, ali to sad više nije važno. Neka to bude ono da niko nije savršen. Bane Bumbar da je odigrao samo tu jednu ulogu bio bi i dalje veliki glumac. Zato, neka mu je laka zemlja i večna slava.

   • Čudoser iz Nazareta says:

    Za lakomislene ljude titoističke fašist=nevernik a kapitalistički radnik=vernike, za takve postoji samo crno i belo, mada su oboje jžekstremni tonovi sivila. "Veliki vernici" od '90-ih naovamo a bivši revni titići sada druge optužuju da su titoisti a sebe su ponovo sveli na stranu većinske mase, među podobne za sistem, i pritom sebe smatraju mnogo pametnim, lukavim,sposobnim,inteligentnim. A koliki postotak takvih "vernih" je pročitali Bibliju ??? Pa i ako nisu nametnutu ćifutsku religiju i ćifutskig boga, bar da su se zainteresovani za svoju, staroslavensku religiju. Ali ni to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *