ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ БРАНКО ЦВЕЈИЋ!

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ БРАНКО ЦВЕЈИЋ!

27 јула 2022

Популарни глумац Бранко Цвејић напустио нас је данас у 75. години.

Он је био хитно хоспитализован након што му је позлило током пробе у позоришту, а иако је био стабилно, био је у веома тешком стању, те је нажалост, изгубио битку.

Остаће упамћен по улози Банета Бумбара у популарној серији „Грлом у јагоде“ и као као Листер из „Породичног блага“, док га се многи сећају и по улогама у остварењима „Бела лађа“, „Синђелићи“, „Јагода у супермаркету“, „Биће боље“ и другим.

Он је дипломирао глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1969. године и од тада је стални члан Југословенског драмског позоришта. Осим што је играо био је и управник Југословенског драмског позоришта у периоду од 2002 до 2011. године. Као гост је играо у Позоришту Атеље 212 и Звездара театру.

Његов отац био је оперски певач и професор Музичке школе „Станковић“ Жарко Цвејић (1907-1994).

Бранко је иза себе оставио супругу, сина Жарка и ћерку Бојану, као и унуку.

О датуму и времену комеморације која ће бити одржана у Југословенском драмском позоришту јавност ће накнадно бити обавештена.

(Курир)

KOMENTARI4 коментара

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Vaskrs je zagarantovan samo ako je umro u "našem" gospodinu Ješui hristosu, lažno nazvanim Isus hristosu, slava ćifutskom bogu, nadam se da nije busterizovan ćifutskim "vakcinama"🇮🇱😜

  • Cp6a says:

   Титоизам је опасна зомбирајућа болест. Оздрављење и враћање Србству и Православљу је ту скоро немогуће. Те две речи не могу да изговоре, много су им гадне. Ако Тита хвале, испадају данас смешни. А онда шта ће тако јадни него да се хватају за све друго, од АНТИФ-е, преко НВО, НЛО, Атлантиде, гуштера владара, до секте и старословенских тотема. А што се Банета тиче, замерам му жутицу, али то сад више није важно. Нека то буде оно да нико није савршен. Бане Бумбар да је одиграо само ту једну улогу био би и даље велики глумац. Зато, нека му је лака земља и вечна слава.

   • Čudoser iz Nazareta says:

    Za lakomislene ljude titoističke fašist=nevernik a kapitalistički radnik=vernike, za takve postoji samo crno i belo, mada su oboje jžekstremni tonovi sivila. "Veliki vernici" od '90-ih naovamo a bivši revni titići sada druge optužuju da su titoisti a sebe su ponovo sveli na stranu većinske mase, među podobne za sistem, i pritom sebe smatraju mnogo pametnim, lukavim,sposobnim,inteligentnim. A koliki postotak takvih "vernih" je pročitali Bibliju ??? Pa i ako nisu nametnutu ćifutsku religiju i ćifutskig boga, bar da su se zainteresovani za svoju, staroslavensku religiju. Ali ni to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u