Преминуо градоначелник Загреба Милан Бандић

Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

28 februara 2021

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je preminuo u 66. godini od posledica srčanog udara, saopštila je Služba za informiranje Grada Zagreba.

Bandiću je pozililo kasno sinoć, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu „Sveti duh“, gde je preminuo uprkos naporima lekara da ga reanimiraju, prenose hrvatski mediji.

Kako se napominje, Bandić je već duže vremena imao ozbiljnih problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Pre tri godine mu je ugrađen stent, a u junu prošle godine bio je hospitalizovan nakon što mu je pozlilo. Gradonačelnik Zagreba imao je i plućnu emobiliju i nekoliko operacija, uključujući operaciju glasnih žica.

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u maju ove godine upravljati Jelena Pavičić Vukičević (46), zamenica Milana Bandića.

Bandić je rođen 22. novembra 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu, a godine 2000. upisao je postdiplomske studije na tom fakultetu.

Bio je oženjen i imao jednu kćerku.

KOMENTARI8 komentara

 1. Kulak says:

  Umro je Milan Bandić,pokatoličeni Vlah iz Zapadne Hercegovine.Kao dugogodišnji gradonačelnik Zagreba bio je simbol korupcije,rodijaštva i nepotizma.Opljačkao je hrvatsku do gole koske i trajno je zacementirao kao ekonomskog i moralnog bolesnika Evrope.Što meni kao Srbinu baš i nije antipatično.

  • Veliki brat says:

   Nije ti drago kao Srbinu ili možda ipak kao posrbljenom Vlahu? Hm?

   • Biogradlija says:

    IDEMO DELATI.Po tome će ostati upamćen,ne samo po korupciji.Bio je jedini vlaški dotepenec koji je pokušao komunicirati zagrebačkim govorom.

 2. Portopranco says:

  To što je umro izvan rešetaka moramo zahvaliti hrvatskom pravosuđu.

 3. Biogradlija says:

  Hercegovački Vlah je dokaz da najveći lopovi umiru izvan zatvora.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  I tako,nema više DELANJA.Finito druže Tito.

 5. Rocco says:

  Ono što ne kažu,Bandić je umro nekoliko dana nakon što je pred kamerama primio Fajzerovu vakcinu.

 6. Portopranco says:

  Vlaško pašče iz Pogane Vlake.Bio je antitalent za matematiku,tehniku i strane jezike.Zato mu je po dolasku iz pogano-vlaških opanaka u beli Zagreb grad izbor fakulteta bio jako skučen.Upisao je onaj najlakši,političke nauke.Tu nije bilo ni matematike ni računovodstva,trebalo je samo znati blebetati.Vlaškim instiktom za preživljavanje i kikaškom lukavošću uvukao se u partijski komitet u belom Zagrebu i mladim komunjarama prodavao maglu.Kad je na vlast doša ćaća Franjo,brže bolje se premazani Vlajo iz Pogane Vlake poče busati u prsa velikim rvatstvom.Kasnije je sve manje više poznato.Krao je javnu lovu i driblao da bi na kraju balade i njega Bog nekako prerano izdriblao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *