ПРЕМИНУО ИВАН БЕКЈАРЕВ

ПРЕМИНУО ИВАН БЕКЈАРЕВ

17 новембра 2020

Познати српски глумац Иван Бекјарев преминуо је у 74. години.

Иван Бекјарев је крајем октобра био позитиван на вирус корона, преноси РТС. Тада је саопштено да је обустављено снимање филма „Било Једном у Србији“.

Бекајрев је један од најзначајнијих југословенских, односно српских глумаца, који се огледао са подједнаким успехом у свим жанровима.

Рођен је у послератном Београду 1946. године, а завршио је Шесту београдску гимназију и након тога уписао Факултет драмских уметности у генерацији са Јосифом Татићем и Миланом Гутовићем.

Прву филмску улогу остварио је у филму „Боксери иду у рај“ 1967. године.

Ипак, највећу популарност стекао је тумачењем ликова у култним ТВ серијама – Стевана Курчубића у „Бољем животу“ и Бошка Деспотовића у „Срећним људима“.

Остаће упамћен и као Цане Курбла у „Отписанима“ и његовој познатој узречици у њој, као и по улогама у серијама „Крај династије Обреновић“, „Горки плодови“, „Више од игре“.

За улогу злогласног управника нацистичког логора Светозара Вујковића у серији „Бањица“ 1984. године проглашен је за ТВ личност године.

Живот на даскама и у студију

Гајио је велику љубав према позоришту, а током своје дуге каријере одиграо је више од 150 улога. Био је дугогодишњи првак Југословенског драмског позоришта, а за 33 године проведене у њему одиграо је 60 улога.

Иако је глумачким стажом био веома везан за Југословенско драмско, Бекјарев је гостовао у бројним другим позориштима у Београду и Србији.

Осим богате ТВ и позоришне каријере, снимио је више од 50 филмова.

Обрео се и као водитељ, а 1970. године рекао је прво „Добар дан“ на новом Студију Б. Дуго година је водио култну радијску емисију „Мислим на вас, мислите на мене“ на „Београду-202“.

Љубав према сцени демонстрирао је водећи многе шоу-програме и играјући улоге у бројним кабареима и мјузиклима.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u