ПРЕМИНУО ИВАН ТАСОВАЦ

ПРЕМИНУО ИВАН ТАСОВАЦ

30 септембра 2021

Иван Тасовац (55), директор Београдске филхармоније, преминуо је вечерас у свом дому у Београду око 21 сат. Екипа Хитне помоћи покушала је реанимацију.Тасовац је дипломирао клавир на Конзерваторијуму „Петар Иљич Чајковски“ у Москви у класи професора Сергеја Дорењског. Био је директор Београдске филхармоније од 23. марта 2001-2013. године. Почетком 2014. на конкурсу за новог директора једногласно је изабран као најбољи кандидат за ову позицију.

Тасовац у дванаестој години дебитује са оркестрима Београдске и Загребачке филхармоније. Наступао је као солиста и са оркестрима у Италији, Швајцарској, Шпанији, Ирској, САД, Русији, Белгији. Члан је жирија међународних конкурса, водио је мајсторске курсеве пијанизма у Италији, Русији и бившој Југославији.

Добитник је награда „Дисруптон“ за 2004. годину, коју додељује представништво адвертајзинг мреже ТБWА онима који раде другачије од уобичајеног, мењају правила и разбијају устаљене каноне; добитник је повеље “Буди добар и покажи то другима” коју додељује Пословна школа за односе се јавношћу за у периоду јул-децембар 2004. године и добитник је годишње награде за 2005. годину, коју додељује “Самсунг”. Добитник је награде „Допринос године Европи 2009.” . Недељник „Време“ изабрао га је за личност 2011. године.

KOMENTARI2 коментара

  1. Pendrek says:

    Umro zbog posledica vakcinacije, ko mu je kriv.

  2. Strašimir says:

    U 20veku su posekli svu Srpsku šumu. u 21 veku vade korenje da bi posejali svoju kulturu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u