Преминуо један од најбољих српских тренера Радомир Антић

Preminuo jedan od najboljih srpskih trenera Radomir Antić

6 aprila 2020

Jedan od najboljih srpskih trenera Radomir Antić preminuo je danas posle kraće bolesti u Madridu u 71. godini.

Antić je bio šef stručnog štaba svih španskih velikana, od Saragose i Ovijeda, preko Reala i Atletiko Madrida, do Barselone, poznat po stručnosti, znanju i autoritetu, objavile su „Novosti“.„Mister“ je ostavio veliki trag, pa ga zato na Pirinejima, kako se navodi, mnogi slave i uzimaju za primer i dan-danas.

Antić se „uhvatio u koštac“ i sa nacionalnim timom Srbije, koji je vodio od 2008. do 2010. i posle dugo godina odveo ga na Svetsko prvenstvo (u Južnoafričku Republiku).

Potom se vratio u Španiju, a dve godine kasnije usledio je poziv kineskog kluba u povoju, ali sa velikim ambicijama Šandong Linenga.

Iskusio je i kinesku ligu jednu sezonu i bio jedan od prvih stranaca koji se upustio u tu avanturu.

Kao fudbaler karijeru je započeo u svom gradu Užicu, obukao je dres Slobode 1967. Godinu dana kasnije preselio se u Beograd da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do poslednjeg dana.

Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, a Antić je kao pomoćni trener seo na klupu voljenog beogradskog kluba – Partizana 1985. godine.

Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987. godine), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio „duplu krunu“, što nikome pre njega, na „Vinsente Kalderonu“, nije uspelo.

Antić je iza sebe ostavio suprugu, sina, kćerku, dve unuke i dva unuka.

KOMENTARIJedan komentar

  1. šiško says:

    Pokoj mu duši. Izgubljen je još jedan život. A nije moralo tako da bude. Kažu da je umro od pankreatitisa-upale pankreasa. O ovoj bolesti se malo zna, tvrde da je neizlečiva, a ono što preporučuju za simptomatsko lečenje je neefikasno. Ali moderna medicina ne misli o bolestima koje se leče lako i jevtino. Ona se bavi samo skupim lekovima i procedurama, vakcinama i interferonskim zaštitama. Šteta za čoveka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *