ПРЕМИНУО ЛАНЕ ГУТОВИЋ

PREMINUO LANE GUTOVIĆ

25 avgusta 2021

Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac, Milan Gutović, preminuo je danas u 76. godini.

Glumac Milan Lane Gutović umro je pre sat vremena na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je sin glumca, Saša Gutović.

Lane je pre dve nedelje primljen u bolnicu gde je bio na intenzivnoj nezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na koronavirus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da je mogle da budu posledica ranije preležanog kovida 19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao. Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici.

Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen.

Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Milan Lane Gutović, srpski velikan, vječnaja pamjat.

 2. Gardista says:

  Bas me je rastuzila ova vest. Spokoj velikoj dusi.

 3. Rista says:

  Ode nam jedan od zadnjih stručnjaka za pravljenje dece na sve strane. Lane vrati se. Rano si očo. Iza tebe sve kilavo ostade.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Lane moje ovih dana, više i ne tugujem. Šta o tome kaže Biblija ili Sveto Pismo: Psalmi Davidovi "Dana godina naših svega ima do sedamdeset godina, a u jačega do osamdeset godina: i sam je cvijet njihov muka i nevolja; jer teku brzo, i mi odlijećemo." Psalam 90, stih 10. Zato Bog nama dade Sina - Hrista da koji veruje nikada ne pogine već ima život večni.

 5. Duca says:

  Pustolove - voleli smo te iskreno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *