Преминуо Милан Комненић

Preminuo Milan Komnenić

24 jula 2015

kul-komnen_5676U Beogradu je jutros u 75. godini preminuo Milan Komnenić, ugledni književnik i prevodilac, jedan od najistaknutijih članova Srpskog pokreta obnove (SPO) tokom 90-ih godina, saopštila je porodica.

Komnenić je rođen 8. novembra 1940. godine u Pilatovcima kod Bileće. Završio je Filološki fakultet u Beogradu. Bio je predavač na univerzitetima u Francuskoj, Italiji i SAD.

Bio je savezni sekretar za informacije SR Jugoslavije od 18. januara 1999. godine, kada je rekonstruisana Vlada i kada je u nju prvi put ušao SPO.

Na tu dužnost podneo je ostavku, posle razrešenja lidera SPO Vuka Draškovića sa mesta potpredsednika Savezne vlade.

U prelaznoj Vladi posle 5. oktobra 2000. godine obavljao je dužnost ministra kulture.

Objavio je 21 zbirku pesama, četiri knjige ogleda, dve antologije, više od 200 članaka. Preveo je 50 knjiga.

Od pesama koje je objavio poznatije su „Izgon“, „Opela“, „Uznesenje“, „Gvozdena loza“, „Noć pisana noću“ i druge.

KOMENTARI2 komentara

  1. Paštrović says:

    Clan SPO od pocetka pa do kraja. Cestiti mafioza, a ne kao oni koji mijenjaju tabore. FUJ... i nad njim mrtvim!

  2. Paštrović says:

    Evo vam uvod, pa sami procackajte ostatak price o ovoj Slavici i panduru Veljovicu. Poruka novinarke Slavice Jovanović: Milorade Veljoviću podnesi ostavku! Poruka novinarke Slavice Jovanović ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu : Milorade Veljoviću podnesi ostavku ! Poslednjih nekoliko dana prijatelji , poznanici , kolege itd zasipaju me porukama i pitanjima vezanim za štrajk glađu ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu , svim silama me odvraćajući od štrajka da ne bih zdravlje dovodila u opasnost i ugrozila . Naime, štrajk glađu kako je i najavljeno zbog organizovanog progona kojem sam bila izložena od stranke Srbskog Pokreta Obnove i njihove mafije , njihovih Milogoraca i njihovog špijunskog Muslimanskog lobija iz Tuzle i to međunarodnog špijunskog centra zapadnjaka , za koje iz petnih žila najviše zapinje Vuk Drašković ,najpoznatija žena u crnom (a glavna brkata žena i pljuvačica Srba među tim nesrećnim muškarcima zarobljenim u muškom telu je rođena Nikšićanka), najverovatnije odrađujući zelene novčanice , te sam se zbog organizovanog progona ove grupe kriminalaca iz SPO koju finansira narko- mafija , najčešće u trajanju od čak 25 godina samo zbog toga što sam Pravoslavka , Srpkinja , Rodoljub i Ravnogorka , te sam i od Ruske Ambasade u Beogradu zatražila azil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *