ПРЕМИНУО МИЛУТИН ДЕДИЋ! Велики уметник, интелектуалац, брат Арсена Дедића… (ВИДЕО)

ПРЕМИНУО МИЛУТИН ДЕДИЋ! Велики уметник, интелектуалац, брат Арсена Дедића… (ВИДЕО)

11 марта 2021

Милутин Дедић, сликар, новинар, писац, рођени Шибенчанин, стари београдски боем и брат Арсена Дедића – преминуо је у Београду у 86. години, од последица корона вируса.

Од првог свог дечачког цртежа чесме у Шибенику, Дедић није престао да отрже од заборава својим минуциозним цртежом и речју која је одисала поезијом, духом, љубављу за живот и људе… И великом ерудицијом – човека коме је, „упркос“ свим потоњим дипломама, пошло за руком да никада не „дипломира“ у основној школи.

– Наша мајка, неписмена али мудра и проницљива жена, желела је само да отргне млађег брата Арсена и мене од улице, али и да нас поштеди радничког, тешког живота каквим је живео наш отац – говорио нам је Дедић.

KOMENTARI4 коментара

  1. Kulak says:

    Slava i hvala velikom Milutinu Dediću.Slikar,umetnik,pisac.Nepokolebljivi Srbin koji je i u najtežim vremenima ostao veran svom narodu i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.Bio je upravo onakav kakvim ga je odgojio njegov otac Jovan Dedić iz Šibenika.Čvrst kao stena,onakav kakvi Srbi iz Dalmacije u ogromnoj većini i jesu.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Arsen je preminuo 2015, srpskog je prekla, 2004 presađena mu je jetra u Padovi. Majka ga je izvukla sa ulice ali iz alkohola vala nikad. Kada su ga upitali "Arsene pa ti nastavio da piješ a tek ti je presađena jetra?" Arsen odgovori "Ma ćujte dećki, ta ja pijem o svojem trošku, ne?" Eto, ako hoćete da nasekirate majku, i Gabi Novak, tako mnogo lepote i talenta, ali jetra je jetra.

  3. Gagi says:

    Crnogorke su izuzetno mudre i pronicljive zene, bez obzira sto su nepismene. Sve do jedne su uspele da svoju decu sklone sa ulice i da ih usmere na rukovodeca mesta u Srbiji. Zaista je tesko pronaci neko njihovo dete koje je bilo radnik, ta ekskluzivna zanimanja su bila rezervisana za potomke onih koji su izginuli da se stvori Srpska drzava. Ali, dobro, oni su nam posle II rata oteli drzavu i stvorili njihovu pa su mogli da budu pametni i rade sta zele. Zene i majke u uzoj Sbiji koje su prosle sve strahote posleratnog perioda (I rata) sa malom decom i sakatim muzevima (koji su preziveli i bili radno nesposobni) su bile izuzetno glupe i neobrazovane. U II ratu, kada je u dobroj meri pobijen narod u sumadiji i deca streljana, vojska koja je taj narod cuvala je takodje brutalno eliminisana, a po oslobodjenju sva inteligencija pobijena, naravno da je nad prezivelima neko trebao da rukovodi. Srbi nisu mogli da nauce slikarske tajne i pevacke vestine jer je neko morao da radi i stvara dohodak za zivot, nisu valjda to mogli oni koji nikada nisu stekli te zivotne navike i vestine. Evo ih jos u Srbiji, danas su to najveca "gospoda", jos se vuku kao creva i pomazu se medjusobno da i dalje besplatno jasu ovaj napacen narod. Nijedan veliki kriminalac nije bio, niti je danas iz ove uze Srbije, taj ekskluzivitet je rezervisan samo za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u