Preminuo Miodrag Miki Rakić

Preminuo Miodrag Miki Rakić

13 maja 2014

172829-miki-rakic-0001Miodrag Miki Rakić, bivši potpredsednik Demokratske stranke i jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića, preminuo danas u Beogradu posle duge i teške bolesti, saznaje B92.

Rakić je preminuo na VMA, gde je prema pisanju medija, bio mesec dana.

Miodrag Miki Rakić je bio rođen 1975. u Žitorađi. Pravni fakultet je završio u Beogradu.

Bio je član Demokratske stranke od 1996. godine. U DS-u je obavljao je funkcije predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke Palilula, člana stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, člana Izvršnog odbora stranke, člana stalnog sastava Glavnog odbora Demokratske stranke, sekretara Predsedništva Demokratske stranke.

Od XV skupštine DS-a 25. novembra 2012. izabran je za potpredsednika stranke DS-a.

Rakić je od 2003. do 2004. bio savetnik tadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića – koji ga je, navodno, primetio u DS-ovoj školi za političku edukaciju – a potom, od 2004. do 2012. i šef kabineta predsednika Tadića.

Pažnju šire javnosti Rakić je privukao tek 2010. kada je postao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i predsednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi.

Na poslednjim izborima bio je nosilac liste Nove demokratske stranke koju je Boris Tadić osnovao četrdesetak dana pred održavanje izbora 16. marta.

Važio je za čoveka sa odličnim vezama i u vlasti i u opoziciji, a za prijatelja su ga smatrali i zemljak lider SPS-a Ivica Dačić i aktuelni premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Pripisuju mu se bitne uloge u pomirenju DS-a i SPS-a, formiranju SNS-a, hapšenju Ratka Mladića….

U januaru ove godine objavio je autorski tekst u „Politici“ o prioritetima Demokratske stranke.

Bio je oženjen, otac jednog deteta.

Lider DS-a Dragan Đilas uputio je saučešće u svoje i u ime Demokratske stranke.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *