Преминуо професор и дипломата Предраг Симић

Preminuo profesor i diplomata Predrag Simić

20 januara 2015

simic01_RAS_foto petar dimitrijevic_1000x0 78Predrag Simić, profesor Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador Srbije u Francuskoj iznenada je preminuo u Beogradu, prenosi RTS.

Profesor Simić bio je redovan analitičar u programu RTS-a i drugim medijima, neko ko je mogao brzo, precizno i tačno da objasni komplikovane odnose na svetskoj i domaćoj političkoj sceni.

Bio je, između ostalog, spoljnopolitički savetnik predsednika Jugoslavije posle 5. oktobra, direktor Diplomatske akademije, redovni profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike Univerziteta u Beogradu i Podgorici, autor više knjiga o spoljnoj politici.

Novinari će ga pamtiti kao sagovornika sa velikim razumevanjem i poštovanjem za novinarstvo.

Predrag Simić rođen je 31. august 1954. godine u Beogradu.

Magistrirao je 1980. na Fakuletu političkih nauka u Beogradu, a doktorirao 1988. takođe, na Fakuletu političkih nauka.

KOMENTARI5 komentara

 1. Sergio says:

  Vise necemo slusati njegova nagadjanja.

 2. Paštrović says:

  Glavno da ti sve znaš, i da ništa ne "nagađaš", odnosno nabadaš, k'o nosem u gujcu. Makar pokušaj da ispostuješ pokojnika, "faco". Profesore, počivaj u miru i spokoj ti duši... makar kol'ko puta da si me razočarao.

 3. ludimilojko says:

  Laka mu zemlja bila. Nisam nešto puno slušao, ali nisam ni primjetio neke ludorije od prof...A to što je složena problematika, pa je pokojni profesor počne natenane obrazlagati to je posebna priča Ali ,bez obzira ko je pokojnik treba fino govoriti o njemu Saučešće porodici

 4. rastko says:

  NE ZNAM KOJA SE ZNANJA I KVALIFIKACIJE STICU NA TOM NJEGOVOM FAKULTETU.POJEDINCI SA TOG FAKULTETA SU U MNOGOME OVU ZEMLJU I NAROD UPROPASTILI. SVAKAKO O POKOJNICIMA SVE NAJLEPSE NO DA JE ISTI BIO TANAK A VEROVATNO I NECIJI IGRAC NEMA SUMNJE. S postovanjem!

 5. Mihajlo says:

  Ocigledno zivis u uverenju da su svi politicari zavrsili fakultet Politickuh nauka. A jedini od svih njih u zadnjih 20-ak godina je Dacic koji je zavrsio smer "politikologija". Dok je gospodin Simic zavrsio smer "medjunarodni odnosi", on prakticno nije ni bio politicar vec analiticar. I sigurno je bio jedan od najstrucnijih ljudi ako ne i najstrucniji u nasoj zemlji u toj oblasti. Da su njegovi stavovi i ocene bili puka nagadjanja ne bi ga slusali zadnjih 20 godina, veoma je bio upucen u ono sto prica i iskusan u svojoj struci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *