ПРЕМИНУО ВЕЛИКИ И НЕПОНОВЉИВИ ДРАГОСЛАВ ШЕКУЛАРАЦ

ПРЕМИНУО ВЕЛИКИ И НЕПОНОВЉИВИ ДРАГОСЛАВ ШЕКУЛАРАЦ

5 јануара 2019

Драгослав Шекуларац, друга Звездина звезда и бивши фудбалски репрезентативац Југославије, преминуо је у 81. години.

Човек који се играо лоптом, који је са њом могао да уради готово све, отишао је са овог света, у коме је са правом стао у ред незаборавних и посебних.

Већ са 16 година забележио је и први наступ у црвено-белом, а годину дана касније и у репрезентативном дресу, што само говори о таленту који је био уочљив још тада. Шеки је са лоптом могао све, или тачније, много више него што су то други умели. За Црвену звезду је од 1955. до 1969. године наступао 460 пута и постигао 159 голова, освојио седам титула и пет купова.– Играо сам стотине утакмица, али ми је најбоља утакмица у животу била против Штутгарта. Победили смо са 4:2, а мени је све успевало. Сећате се оног пребацивања преко главе, па кроз ноге, па мог несташлука да изађем на атлетску стазу, да седнем, дођем до голмана, разговарам са њим. Могу да кажем да је играч који ме је чувао напустио фудбал после тога. У дресу са државним грбом памтим победу против Енглеза од 5:0, па сребро на Европском првенству у Француској, мој најлепши гол у каријери против Јужне Kореје, па дружење са Галићем, Kостићем и Милутиновићем. Време се не може вратити, али ћу се заувек сећати свега што сам доживео у фудбалу – причао Шекуларац.

А прича о њему је било и биће. „Шеки“ није био било ко у нашем фудбалу. Ни у нашем, ни у светском.

Одлазак друге Звездине звезде зато ће бити болан многима, али ће бити и повод да млађи науче нешто о његовим мајсторијама, а и љубави према клубу, коме је остао веран до последњег дана, у који је уградио себе и свој таленат.

KOMENTARI3 коментара

  1. ARTILJERAC says:

    Нека ти је вечна слава легендо...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u