ПРЕОКРЕТ: Британци отказују референдум!?

PREOKRET: Britanci otkazuju referendum!?

20 juna 2016

eu-uk 45Više od 43.000 ljudi potpisalo je peticiju za otkazivanje referenduma u Britaniji o članstvu u EU, zakazanog za 23.jun, piše danas list Indipendent.

Peticija, koja je adresirana na britansku Vladu, objavljena je na sajtu parlamenta. Ako peticija dobije 100.000 potpisa, onda se to pitanje razmatra u parlamentarnoj debati, prenosi agencija Srna.

Kako piše list, peticija je dobila na značaju posle ubistva laburiste Džo Koks 16. juna.

Veruje se da će do 23. juna biti sakupljeno 100.000 potpisa.

Potpisnici peticije smatraju da parlament, s obzirom da je Britanija parlamentarna demokratija, a ne nacionalni plebiscit, treba da odluči o članstvu Britanije u EU.

KOMENTARI6 komentara

 1. Vujadin says:

  Šteta, mislio sam da će da nas obraduju, da će nestati sa lica zemlje i ostatak svijeta rasteretiti sa najvećim krvolocima, pljačkašima i bjelosvjetskim šljamom.

 2. Buka u modi says:

  Smradovi!

 3. kosovac says:

  Ovaj Intermagacinov stručnjak za davanje naslova, pokazuje se kao uspešan, jedan znak pitanja u naslovu sprečava me da kažem da je lažov. Kolege komentatori, Evropska Unija kao što je stalno gledamo, je javni proizvod Tajne organizacije, a laička Velika Britanija je uz laičku Nemačku i laičku Francusku najuticajniji član te javne kreacije. Ta javna kreacija ima neke poteškoće, ali naivno je očekivati raspad tako što će je neko iz interesa napustiti. Zato, ako Tajna stranka iscrpi sva vidljiva legalna sredstva u čuvanju svoje kreature, na raspolaganju joj stoji kamara tajnih nelegalnih sredstava, ranije je to bio atentat na uticajni faktor, kralja ili predsednika. Sada ne mora da bude atentat, sada može da se pusti u akciju crna armija u broju koji je optimalan, pa da pokaže održivu efikasnost. A ovo Englezi se šale sa referendumom, to mu dođe kao da Vučić raspiše izbore da proveri kolika mu je popularnost, pa se vidi da mu je popularnost u pičku materinu.

 4. Goran says:

  Cijela ta prica oko referenduma je samo farsa Britanaca. Britanci i US nikada nece napraviti nesto sto bi poljuljalo njihov EU grabez i otimacinu naspram EU populacije. To za njihove korporacije prestavlja samo jedno veliko neiscrpno trziste i nacin na koji to rade je veoma riskantan . Ako tako nastave , postoji puno indikacija da ce se EU u potpunosti okrenuti istoku , narod koji oni porobljavaju sa Euro novcanicama ipak nije toliko naivan kao sto je to slucaj sa US populacijom.

 5. padre says:

  Pa zar je neko stvarno mislio, da če dozvoliti narodu da odlučuje o tome?

 6. micky says:

  Pocela je deoba anglosaksonske baljege. Na ove i one. Sta god da urade kajace se. Dosla mecka i zaigrala pred njihovim vratima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *