ПРЕОКРЕТ! Дачић најавио решавање статуса „Руског центра“ у Нишу!

PREOKRET! Dačić najavio rešavanje statusa „Ruskog centra“ u Nišu!

26 juna 2017

Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić istakao je će pitanje statusa službenika Humanitarnog centra u Nišu rešiti buduća Vlada, jer se to pitanje mora rešiti na ovaj ili onaj način.

Dačić je istakao da se to pitanje već godinama politizuje.

Podsetio je da je on potpisao dokument o osnivanju Centra zajedno sa Sergejom Šojguom pred tadašnjim predsednicima Rusije i Srbije, Dmitrijem Medvedevim i Borisom Tadićem.

Ukazao je da su svi nesporazumi sa EU razjašnjeni, ali da se u međuvremenu pojavilo pitanje da li ljudi koji su zaposleni u Centru treba da dobiju eksteritorijalni status, što je neistina.

– Postojao je predlog da dobiju status administrativno–tehničkog osoblja kao u ambasadama, kao što imaju druge zemlje ili organizacije, poput NATO-a ili SAD. Pošto ime Centra sadrži „humanitarni“, onda je od strane nekih američkih političara postavljeno pitanje zašto humanitarci traže diplomatski status, rekao je Dačić.

On je ukazao da Crveni krst, na primer, ima diplomatski status u svim zemljama na svetu.

– To pitanje se politizuje i videćemo kako će se rešiti. Mora da se reši na jedan ili na drugi način. Ja sam pitanje pokrenuo sa predlogom da se rešava, podvukao je on.

Dačić je istakao da će o tome sigurno odlučiti sledeća Vlada, jer je aktuelna u tehničkom mandatu.

Odgovarajući na pitanje novinara o orijentaciji Vlade, rekao je da su tvrdnje kako je neko u Vladi naklonjen Istoku ili Zapadu – bezveze.

– Niko od nas nije ljubitelj Istoka ili Zapada, već samo svoje zemlje i njenih interesa, što znači da kada vodimo politiku da zaštitimo interese naše zemlje treba da razmišljamo svojom glavom, kao što to čine drugi, poručio je Dačić.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  Zato sto su ga zapadne genocidne hijene pokrenule i spomenule mora se rijesti u korist Rusije! MORA! Prije svega integritet drzave i dostojanstvo naroda se brani jasnim stavljanjem do znanja da NIKO ne smije da se mijesa u unutrasnje stvari nase zemlje, u protivnom ce svaki put kada se umijesaju biti odluceno upravo protivno njihovom interesu. To se mora uciniti svaki put kada god se umijesaju dok ne odustanu od tih zlocinackih podlih nasrtaja.

  • Djordje says:

   Trifune svaka cast na komentaru jer si pogodio zapadnjacki orentisane hijene. A hijene su one ljigave zivotinje koje napadaju samo u grupama i bolesne slabe i iznemogle e kroz hijene mozemo da gledamo zapad .

 2. badi says:

  Naši političari ne samo da su iskreni i pošteni, nego nikada ne kalkulišu i ne manipulišu nekompletnim informacijama u cilju zamajavanja svog biračkog tela. Na primer, ako dodele diplomatski status za humanitarce u Nišu, onda ni priznavanje"Kosova*", ni regionalizacija ostatka države, ni novi krediti po neverovatno povoljnim uslovima MMF-a, ni poglavlje o jedinstvenim carinama, čak ni formalno pristupanje u Nato, ništa ne bi moglo da zaseni taj gest koji bi oličavao našu suverenost. Jedino me brinu zli Rusi koji bi mogli, neopravdano i ničim izazvano, da jednostrano ukinu taj centar. Na taj podmukli potez naša vlast bi morala odlučno da reaguje i da, recimo, poruši još 7 redova cigli na gradilištu džamije u Zemun polju. Time bi energično i odlučno, kako i priliči suverenim državnicima, povratila svoj kredibilitet.

 3. Dragan says:

  Lukava od Vučića. Otišao za predsjednika, a centar u Nišu dao nalog novoj vladi da riješi, a on će zapadnjacima i amerima reći nemam ja ništa sa njenom odlukom, odnosno to je posao vlade.

 4. Dragan says:

  Prvi RODOLJUB koji dodje na celo Srbije, vladace njome dozivotno. A ova ostala izdajnicka buljumenta bice pociscena sa smetlista istorije. I hiljadu narednih godina generacije Srba ce ih proklinjati zbog izdajstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *