ПРЕОКРЕТ: Ким Џонг Ун затражио помоћ од Путина

PREOKRET: Kim Džong Un zatražio pomoć od Putina

10 septembra 2018

Lider Severne Koreje Kim Džong Un računa na pomoć Rusije po pitanju slabljenja sankcija toj zemlji, rekla je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko nakon posete Pjongjangu.Prema rečima Matvijenkove, Kim Džong Un je primetio porast uloge Moskve na međunarodnoj sceni i njenog uticaja.

– On očekuje da Rusija preduzme napore za slabljenje sankcija prema Severnoj Koreji zbog koraka koje oni (SAD i Severna Koreja) već sprovode u okviru preuzetih obaveza nakon razgovora u Singapuru – saopštila je Matvijenkova.

Ona je naglasila da je tokom razgovora severnokorejski lider o Trampu pričao vrlo korektno.

– On se vrlo diplomatski, korektno izražavao o tome da je singapurski samit prošao uspešno -izjavila je predsednica Saveta Federacije.

Matvijenkova je saopštila da je severnokorejski lider čvrst u nameri da ide ka denuklearizaciji, dijalogu sa Južnom Korejom i ujedinjenju, a govorio je i o planovima spajanja drumskih i železničkih pruga na poluostrvu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Poverovao si Amerima, glupi Kime, sad se sam snalazi.

 2. Bogomir says:

  I ovaj mali debeli je prevejani smrad. Moli amere za ujedinjenje sa Juznom Korejom pa bi onda zajedno protiv Rusa. Otprilike je to njegova logika.

  • Deda Micko says:

   Upravo tako, mali je gnjida.

 3. opet ja says:

  Na primeru Irana se može videti koliko treba verovati kaubojima. U ostalom, setite se kako je za vreme potpisivanja Dejtonskog sorazuma bilo rečeno da je Kosovo unutrašnja stvar Srbije, a već 1998. je zaprećeno ratom koji je i sproveden 1999.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *