ПРЕОКРЕТ – ПУТИН ЈЕ ПОЛИТИЧКИ ШАХОВСКИ ИГРАЧ: Аустријски медији постају проруски

PREOKRET – PUTIN JE POLITIČKI ŠAHOVSKI IGRAČ: Austrijski mediji postaju proruski

24 avgusta 2018

“Čistim pragmatizmom,“ odnosi između Rusije i Evropske unije na ravnopravnoj osnovi su izuzetno važni, navodi austrijski list Kurier.

Uprkos svoj “histeriji“ oko prisustva ruskog predsednika Vladimira Putina venčanju austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsel, Rusija mora biti ravnopravan partner Evropske unije, napominje Kurier.Ova publikacija naglašava da je ruski predsednik “politički šahovski igrač“ i razmišlja racionalno. Austrija ne smatra da je Putin “odbijen od strane svetske zajednice,“ kaže se u publikaciji.

Kako navode ove novine, čisto pragmatični odnosi između Rusije i EU su na ravnopravnoj osnovi izuzetno važni.

“Pored toga, novi svetski poredak u Siriji je moguć, možda samo uz učešće Ruske Federacije (i Turske). Sa ekonomske tačke gledišta, bliži odnosi između Evrope i Rusije će takođe stvoriti ogromnu konkurentnu prednost. Uprkos razlikama, mi imamo jaču vezu sa Rusijom nego, na primer, Kina, koju evropske zemlje intenzivno ispituju, ali često uzaludno,“ navodi se u članku.

Međutim, uprkos tome što austrijske novine podstiču bolje odnose između Evrope i Rusije, nastavlja se agresija prema Evroazijskom Gigantu. Grupa brodova ruske pacifičke flote je locirala “neprijateljsku“ podmornicu tokom vežbi u Ohotskom moru.

“Nakon što su napustili bazu u Vladivostoku, brodovi su obavili protivpomornički manevar tokom kog su tražili i locirali konvencionalnu neprijateljsku podmornicu,“ rekao je portparol flote Nikolaj Voskresenski.

Prema njegovim rečima, u obuci su učesvovali i pomorski helikopteri Ka-27, koji se obično koriste u protivpodmorničkim ratnim misijama.

Pomorska grupa se sastoji od raketne krstarice Variag, razarača Bistri i protivpodmorničkih fregata Admiral Tributs, Admiral Vinogradov i Admiral Pantelejev.

Tokom manevra, brodovi će takođe lansirati rakete i artiljeriju.

“Očekuje se da će brodovi Pacifičke flote sprovesti zajedničke akcije sa brodovima i avionima koji se nalaze u severoistočnoj Rusiji,“ dodao je portparol ruske Pacifičke flote.

S obzirom na lokaciju incidenta, najverovatnije je američka podmornica bila ta koja je identifikovana kao “neprijatelj.“

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Moze se kad se hoce. Samo ne moze u Srbiji nego se Vucko koristi kao izgovor za sve. Rusi od Vucka ne vide milione Srba koji su za saradnju sa Rusijom. Rusi se prave da su slepi jer imaju dogovor sa Amerikancima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *