ПРЕОКРЕТ? Сведочење које доводи у питање истрагу против Трампа!

ПРЕОКРЕТ? Сведочење које доводи у питање истрагу против Трампа!

11 децембра 2019

Главни саветник украјинског председника, Андриј Јермак довео је у питање ваљаност изјава кључних сведока у поступку опозива Доналда Трампа, наводећи да са америчким званичницима није разговарао о условљавању помоћи САД.

– Наравно, сада када гледам телевизијске емисије, често се помиње моје име и видим људе које препознајем, са којима сам се састајао и које знам… То је њихово мишљење, посебно ставови које су иознели под заклетвом. Имам своју истину и знам оно што знам – рекао је Јермак магазину Тајм.Јермак, чије се име на десетине пута понавља у сведочењима у вези са опозивом Доналда Трампа, учествовао је у великом броју састанака који су у центру пажње овог процеса.

Саветник украјинског председника је, такође, довео у питање ваљаност сведочења америчког амбасадора при ЕУ Гордона Содланда, који тврди да је Јермаку у четири ока рекао да „америчка помоћ неће бити настављена“ док Украјина не објави почетак истраге о два случаја у која су наводно умешани Трампови политички ривали.

Демократе у Представничком дому Конгреса САД представиле су у уторак званичне оптужбе за импичмент Доналда Трампа, чиме ће се убрзати важно гласање о томе да ли ће се опозвати амерички републикански председник. Трамп је одговорио да је почео „лов на вештице“.

Содланд је сведочио о догађајима који су пратили састанак украјинског председника Володимира Зеленског и потпредседника САД Мајка Пенса почетком септембра у Варшави.

– Рекао сам господину Јермаку да верујем да неће доћи до наставка помоћи све док Украјина не предузме неку врсту акције о стварима о којима смо недељама разговарали – наводи се у сведочењу Гордона Содланда.

Два случаја о којима амерички амбасадор говори су тврдње да је Украјина помогла кампању Хилари Клинтон на председничким изборима 2016. године и расветљавање улге Хантера Бајдена у украјинском „Бурисма холдингу“ у време док је његов отац био други човек Беле куће.

Јермак, пак, има сасвим другачије сећање о тим догађајима.

– Гордон и ја никада нисмо остали насамо. Док сам излазио, налетели смо један на другог у ходнику код лифта. И сећам се, а са мојим памћењем је све у реду, да смо разговарали како је састанак добро протекао. То је све о чему смо причали – рекао је Јермак.Одговарајући на тврдње украјинског саветника, Сондландов адвокат је рекао да „амбасадор остаје при ранијој изјави и да неће даље коментарисати“.

Содландове изјаве донекле су се мењале како је време пролазило, пише Тајм, наводећи да је у октобру рекао да није знао ништа о условљавању помоћи Украјини, али је месец дана касније обзнанио детаље разговора са Јермаком.

KOMENTARI3 коментара

 1. Filip says:

  Ma u redu to, nego šta je bajden mlađi radio u Ukrajini?

  • Goran Swe says:

   Odvikavao se od droge za platu od 50.000 usd u neporočnom Kijevu. Promjena sredine će da ti godi, kaže tata.

 2. milorad2 says:

  Da, to je i glavno pitanje trampa, šta su tata i sin radili tamo i zašto su bili plaćeni? A bajden nije bilo ko, on je bio potpredsednik usa tada.Vrlo sumnjivo svakako.Mislim da je ovaj pokušaj opoziva aktuelnog legalnog predesdnika USA još jedan od dvorskih udara u vašingtonu, ali ovoga puta im takva varijanta tihog državnog udara iznutra neće proći,što znači da će doći do pogoršanja unutrašnje situacije u USA.Bajden i ekipa čiji je on frontmen i jedan od lidera neće stati i mislim da će doći do teških političkih a možda i stvarnih sukoba unutar USA.Oni se nalaze u dubokj i teškoj političkoj krizi,jer potezi trampa seku granu mnogih lobija koji su dosada isisavali državnu kasu kao pijavice.Avganistan je samo najteži primer korupcije tu je i kosovo i još mnoge druge "operacije" a svcve je počelo napadom na jugoslaviju, tada je razvijena kompletna šema pljačkanja poreskih obveznika u ime nacionalne sigurnosti i "širenja" demokratije:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u