ПРЕОKРЕТ! СВЕТ ОВО НИЈЕ ОЧЕKИВАО, И ПУТИН ИЗНЕНАЂЕН! Запад покушао на све начине да сломи Русију, кад оно…

ПРЕОKРЕТ! СВЕТ ОВО НИЈЕ ОЧЕKИВАО, И ПУТИН ИЗНЕНАЂЕН! Запад покушао на све начине да сломи Русију, кад оно…

27 маја 2023

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да западне компаније које су се повукле из земље нису очекивале од Русије такву предузимљивост, јер су упражњена места на тржишту брзо заузеле домаће компаније.

– Наша привреда и бизнис, приватни бизнис, предузећа толико су ојачали да они прилично лако заузимају места која су се упразнила у главним гранама индустрије. Изгледа да нико од нас није очекивао толику предузимљивост. Услед тога је и стање на тржишту рада боље него икада, као и раст привреде и раст индустријске производње – рекао је Путин на састанку са члановима руске организације „Пословна Русија“.Истовремено је додао да и даље постоје одређени проблеми, али упркос томе „ланци се успостављају“ и рад је у току.

– То је чак и за мене изненађујуће. Али то је резултат зрелости наших људи, посебно у предузетничкој заједници, њиховој иницијативи и таленту – истакао је руски лидер.

Време је да руски бизнис поврати своје позиције

Путин је такође констатовао да је крајем прошлог века руско тржиште „фактички било уступљено страним, укључујуц́и транснационалне компаније“, те је поручио да је дошло време да руски бизнис поврати своје позиције на тржишту.

– Дошло је време да се поврате своје позиције, а домаће компаније самоуверено користе ту могућност повећавајући испоруке своје робе и услуга које не заостају, него чак и надмашују стране аналоге. Међутим, упркос значају домаћег тржишта, не треба се фокусирати само на њега јер је то пут ка самоизолацији и губитку конкурентности – истакао је председник Русије.

Тржиште будућности

Путин је такође казао и да руске фирме не би требало да се фокусирају искључиво на унутрашње тржиште јер ће на тај начин изгубити конкурентност.

Према његовим речима, Русија је, ма шта мислили њени непријатељи, део глобалне светске економије у којој се тренутно дешава кардинална трансформација – мења се светски финансијски систем, платни промет, а такође се мењају и производни и трговински ланци.

– Све више се истичу земље Азије, Африке, Блиског истока и Латинске Америке које се динамично развијају. Стандарди њихове потрошње расту, појављује се потражња за робом, услугама, технологијама. Због својих размера и огромних перспектива, то је право тржиште будуц́ности на коме руски бизнис може успешно конкурисати и борити се за купце – поручио је руски лидер.

Путин је нагласио да ће руске власти пружати подршку на свим нивоима како би руски предузетници улагали средства у изградњу предузећа и отварање радних места.

Додао је и да је руска Влада већ предузела одређене кораке како би формирала инструменте подршке руског извоза за 2024. годину, а они би могли да се примене и у 2025. години такође.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika hrvat'na says:

    Ma znalo se da ce tako biti, moguće da je Putin iznenadjen OPSEGOM i BRZINOM pozitivnih ekonomdskih promena zamene strane robe domaćom i rastom domaćih proizvodjaca.

  2. Milutin says:

    Ono šta treba Rusiji, Kini, Srbiji, Indiji o svim rastućim ekonomijama sveta je samopoštovanje. A to se ogleda u poštovanju domaćeg potrošača. Jer oni zaslužuju najbolje. Kad za sebe budemo pravili najbolje moguće to će onda lako naći put do potrošača van granica zemlje. Samopoštovanje je osnova napretka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u