ПРЕОКРЕТ У НЕМАЧКОЈ: Олабавили мере, КОРОНАВИРУС се вратио!

PREOKRET U NEMAČKOJ: Olabavili mere, KORONAVIRUS se vratio!

29 aprila 2020

Svi su izgledi da bi Nemačka mogla da se vrati na strože mere izolacije nakon najnovijeg porasta stope reproduktivnosti virusa!

Ova zemlja je polako ublažavala svoje karantinske mere, nakon što se kotirala daleko bolje od evropskih suseda, čemu je, osim izolacije, doprinela i agresivna politika masovnog testiranja.

Međutim, stopa reprodukcije virusa u zemlji – poznata kao broj „R“ – koja meri koliko ljudi zarazi jedna osoba inficirana virusom Covid-19, sada je odskočila na 1, a do nedavno je bila 0,7 .To zapravo znači da jedna inficirana osoba može da inficira još jednu osobu, što je više u odnosu na raniji period ovog meseca. Iako deluje da je reč o nijansama, ova promena uznemirila je nemačke stručnjake, o čemu možete čitati OVDE.

Broj novozaraženih u Nemačkoj u ponedeljak je porastao za 1.018, u utorak za 1.144, a zemlja sa više od 160.000 zaraženih i 6.324 umrlih se već priprema za drugi talas pandemije.

I kancelarka Angela Merkel upozorila je na porast stope reprodukcije virusa, dodajući da očekuje da će još napredovati, ali samo malo iznad broja 1. Međutim, svaki miliprocenat je važan i može da odredi sudbinu zemlje, posebno u atmosferi „olabavljenih“ mera.

– Ako stignemo do tačke u kojoj svaki pacijent inficira 1,1 osobu, do oktobra ćemo se vratiti na granice našeg zdravstvenog sistema u pogledu kreveta za intenzivnu negu. Međutim, ako dođemo do 1,2 tada ćemo već u julu imati puni kapacitet našeg zdravstvenog sistema2 – upozorila je Merkelova.

Ona je pozvala je Nemce da pokažu izdržljivost i disciplinu da bi se probili kroz pandemiju koronavirusa koja je „još uvek na početku“.

Nemačka je zbog svega i dalje u pripravnosti da vrati najstrože mere, tim pre što je Merkelova zabrinuta da se Nemci neće držati preporuka za socijalno distanciranje nakon što su se savezna i regionalne vlade dogovorile da ove nedelje ponovo otvore neke prodavnice.

KOMENTARI4 komentara

 1. šiško says:

  Pretpostavljam da je scenario malo drugačiji. Merkelova je verovatno posmatrala šta se dešava u svetu, pa se lupila po pčelu: "Koja sam ja budala!!! Ceo svet zgrče lovu, a samo ja glumim poštenjačinu! Ja, ovakav heroj, plašim se bemaca! Sa'ću i ja! Pa kad opelješim ovu prebogatu Nemačku, neću morati ništa da radim sledećih 15 života, a možda i neki više!" Kako rekla, tako i učinila. Naručila fingirane podatke kao alekbaba i njegovi razbojnici i objavila drugu turu pelješenja budžeta nemačke i privatnih džepova nemaca. Pa stvarno, što bi ona bila gora od ostalih?!

 2. rodja says:

  Ha, ovo su smernice za nasu "struku", dr-kona, dr-kicic itd. pisac scenarija je isti, samo sto ce sada biti strozij mere. ovaj scenario, pobedili smo koronu, vratiće se korona, i opet nanovo, trajace dok se nezavrse izbori u usa!!!

 3. test01 says:

  Olabavis mere - Propaganda i statistika raste (ko zna koja statistika - ne treba nista da se dokazuje). Sta je sa Belorusijom, Japanom, Svedskom itd koje nisu ni uvele nikakve specijalne mere? Gledam njihovu statistiku i iako ima zarazenih ukupan broj umrlih je na nivou drugih godina (ne racunaju svakog umrlog zrtvom korone). Ko ovde laze??? A bogami volim i da poslusam izjave pravih doktora i nobelovaca (sta ces, ne gledam Pink i ostale gluposti...)

 4. Rista says:

  Postoji jedan račun u matematici koji se zove infinitezimalni račun. Odnosi se na nulu, dakle na kraj svega kao suprotnu tačku beskonačnosti. Po mojim laičkim shvatanjima, taj račun nema ni kraja ni početka ali ide u "sitna creva" i vrlo ga je teško razumeti. Imajući tako nedovršene i minimalne posledice korone, da bi je opravdali naučnici zadiru u manipulacije infinitezimalnog računa koji je narodu gotovo nepoznat a usput se služe i geometrijskom progresijom mini pojava korone. Da bi se korona i dalje "dovoljno razvijala" i porobljavala narode, pozvani su matematičari da malo zavrnu uši narodu kroz mikro statistiku. U matematici za takve stvari postoji i granica ili kraj i naziva se limes. Samo ovi koronisti nikako da stignu do kraja i da donesu odluku da li je minamalni, u odnosu na gripu gotovo mikro ili čak nano broj žrtava zaista toliko štetan kao maksimalna šteta od apsana koje ostaju bez snabdevanja. Drugim rečima, izbegava se odgovor na statističko pitanje da li će lek"izolacija" ubiti više nego mikro opasnost od korone. Sprovodnici izolacije i gotovo neverovatno dobrovoljne samoizolacije naroda sveta, sigurno su snabdeveni i mogu da trpe izolaciju koristeći državne rezerve koje su narodu nepristupačne i sigurno neće dobiti koronu, jer je ta mogućnost kao što vidimo iz statistika, gotovo zanemariva, ali mogućnost crkavanja od gladi naroda je, na žalost, maksimalna. Stanje koncentracionih logora se ponovilo bez nekog većeg napora. Pocrkajmo dobrovoljno i rešimo probleme STRUKE, političara i čuvara vrata državnih rezervi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *