ПРЕОKРЕТ У СВЕТСKОЈ ПОЛИТИЦИ: Украјина се плаши рата са Русијом – не ЖЕЛЕ тензију

PREOKRET U SVETSKOJ POLITICI: Ukrajina se plaši rata sa Rusijom – ne ŽELE tenziju

31 decembra 2021

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov rekao je da ne vidi opasnost od invazije Rusije velikih razmera i da se za sada ne planira uvođenje ratnog stanja u zemlji.– Uvoditi ratno stanje, dizati tenziju, plašiti ljude nema potrebe. Situacija je pod kontrolom, jasno nam je šta se dešava – rekao je Danilov.

On je dodao da sve zavisi od okolnosti.

– Ne vidimo veliku opasnost u vezi s tim šta se događa na našim granicama. Podvlačim, ako je za veći deo zapadnog sveta to bila novost, da se kod nas nastavlja rat, da se dešava vojna agresija Rusije, za nas su to, na žalost, od februara 2014. godine, svakodnevne stvari. Ako govorimo o velikom nagomilavanju snaga, na čemu insistiraju neki mediji u inostranstvu, još jednom kažem, mi tako nešto ne vidimo – rekao je Danilov.

On je dodao da Ukrajina pomno prati šta se dešava na njenim granicama i da trenutno nema opasnosti od otvorene agresije Rusije.

– Šta će se desiti sutra – o tome ćemo sutra razgovarati – rekao je on.

Podsetimo, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. U Moskvi naglašavaju da se premeštanje trupe vrši u skladu sa Ustavom i unutar teritorije Rusije a da zapadne zemlje tu tezu koriste kao izgovor za dalje širenje NATO.

KOMENTARI10 komentara

 1. Kulak says:

  Ovo s gomilanjem Rusa u Rusiji je postalo predugo i neopisivo dosadno. Kao da se godinama i godinama javlja: Rusi ušli u Moskvu. Zapadni propagandisti su pali na ispitu, slabi su im kadrovi. Moraju smisliti nešto drugo.

  • S.B. says:

   Gomilanje Rusa u Ukrajini (Krim) nije li ti takodje dosadna tema? Gomilanje u Gruziji, Abhaziji... pa u Siriji, takodje?

   • Nikola says:

    Vrlo slicno kao i gomilanje NATO u Siriji, Libiji, Srbiji, Koreji ... O sankcijama da ne govorim, zamisli samo SAD uvele sankcije jednoj regiji u Kini - da nije opasno bilo bi smesno

  • padre says:

   Baš njih briga, njihov moto je, važno je, da smo to rekli i da se ponašamo, kao da je istina, a šta drugi misle, opšte nije važno!

   • Portopranco says:

    Propaganda Amera uskoro objavljuje i : Francuzi ušli u Pariz!

 2. milorad5 says:

  Meni ovo kao i razgovor putina sa bajdenom izgleda kao napad na donbas 1.januara izmedju 2.30 i 5.00.Nema druge,ovakav zaokret je politički NEMOGUĆ i predstavlja političko samoubistvo nacista u kijevu.Nadam se i da rusi shvataju to jer su u pitanju teške LAŽI koje služe da obezbede bar neko maleno iznenadjenje je u prvim satima borbi,pošto taktički gledano to nije moguće,rusi ih čekaju i to su im i POKAZALI.Miuslim da će ovi da napadnu jbte,ipak.

 3. Duca says:

  Ukrajinska foliraža, onako kako ih ameri uče, tipa toplo-hladno. Do god su na vlasti zapadni ukrajinci dovedeni sa strane amerike, ići će i američka agenda. Nema tu ni U od Ukrajine.

 4. Biogradlija says:

  Da, ovo je ono: RUSI UŠLI U MOSKVU!

 5. Goran says:

  Ja se uvek setim Times karikature iz tako ... 1992/93-će. Na jednoj strani gomila dece (kapice od papira, drveni machevi, male zastavice Britanije, Francuske, SAD-a ...) a na drugoj im u sustet kreće druga grupa (zastavice Poljske, Mađarske, Čehoslovačke ...). Text karikature je: Wait Wait Wait guys we can't play like this somebody has to be the bad guy !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *