ПРЕСЕДАН – АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИЛИ: Ево који људи наговарају Трампа да зарати са Венецуелом

PRESEDAN – AMERIČKI MEDIJI OBJAVILI: Evo koji ljudi nagovaraju Trampa da zarati sa Venecuelom

2 maja 2019

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton podstiče američkog predsednika Donalda Trampa na vojnu operaciju u Venecueli, piše „Vašington post“, pozivajući se na bivše i sadašnje pomoćnike američkog lidera.

Prema podacima lista, predsednik SAD nema neku posebnu želju za invazijom u latinoameričku državu, ograničavajući se pooštravanjem sankcija protiv vojske republike i Kube.U razgovoru sa svojim okruženjem, navodi list, Tramp nekad govori da Bolton želi da ga uvuče u rat u Venecuelu. Pri tome, izvori uveravaju da je malo verovatno da će predsednik dati odobrenje na izvođenje „dugoročnih vojnih akcija“ u tom regionu. Pri tome, izvori lista navode da američki lider dao Boltonu široke nadležnosti za situaciju u Venecueli.

Vašington post piše da su za vreme jednog od sastanaka u Beloj kući prošle nedelje pomoćnici Boltona više puta prekidali i tražili opcije vojnog rešenja kriza od zamenika predsednika Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Pola Selvija. Kako navodi list, obično učtivi general, tako se naljutio zbog „konfrontacionog manira“ razgovora, da je tako jako udario u sto da je prsten na njegovoij ruci ostavio pukotinu na površini. Sastanak je tada bio prekinut, obe strane su otišle nezadovoljne.

Kako javlja „Foks biznis“, američki predsednik Donald Tramp je nazvao situaciju u Venecueli užasnom i obećao da će se naredne nedelje „mnogo toga desiti“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *