ЦЕО СВЕТ ЋУТИ: Ко тужи америчку војску за злочине, ДОБИЈА…

CEO SVET ĆUTI: Ko tuži američku vojsku za zločine, DOBIJA…

15 marta 2019

Američki državni sekretar Majkl Pompeo najavio je uvođenje sankcija protiv zaposlenih u Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), koji su optužili američku vojsku za zločine, piše TASS.

„Proglašavam politiku SAD o viznim ograničenjima prema onima koji su odgovorni za bilo kakve istrage MKS o američkoj vojsci“, kazao je Pompeo.



Pompeo je naveo da se radi o onima koji su tražili ili vodili takve istrage. On je dodao da su restriktivne mere već uspostavljene i da mogu uticati na one koji „progone savezničke snage, uključujući i izraelske“.

Informacija da Vašington priprema sankcije protiv predstavnika MKS-a pojavila se u septembru 2018. godine. Zatim je rečeno da će mere biti primenjene ako organizacija počne istragu protiv Sjedinjenih Država ili Izraela zbog Palestine. Pored toga, najavljeno je da se isto očekuje i za svaku zemlju ili kompaniju koja učestvuje u istrazi MKS-a protiv Amerikanaca.

U 2017. godini sudski tužilac Fatu Bensuda zatražio je da se istraži navodni ratni zločini američke vojske, agenta CIA-e i bezbednosnih službi zemlje. Pored toga, zatražena je istraga u vezi sa talibanskim pokretom.

(Pravda)

KOMENTARI



2 komentara

  1. pravda says:

    Svaki razuman covek mora ustati protiv Americko Britnskog FASIZMA. To je jedini put,da nas unucici po necemu ljudskom pamte. Kao i to, EU Americka /CIA tvorevina mora se razvaliti ,i da svako bude domacin u svojoj kuci.Danas se najblizi osamostaljuju i svako gradi svoje gnezdo sto je OK,ali da svi zivimo pod jednom Briselskom palicom je APSURD. Zivela Rusija ,jedina slobodna drzava sveta.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Sjedinjene Nacističke Države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *