ПРЕСЕДАН: Иран проглашава АМЕРИЧКУ ВОЈСКУ ЗА ТЕРОРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ

PRESEDAN: Iran proglašava AMERIČKU VOJSKU ZA TERORISTIČKU ORGANIZACIJU

8 aprila 2019

Ministarstvo inostranih poslova Irana predložilo je Višem savetu za nacionalnu bezbednost da uvrsti Centralnu komandu SAD na Bliskom istoku u spisak terorističkih organizacija.

„Ministar inostranih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif u pismu šefu Višeg saveta za nacionalnu bezbednost Irana (Hasanu) Rohaniju predložio je Višem savetu za nacionalnu bezbednost države da unese oružane snage SAD na Bliskom istoku, poznatiju kao CENTKOM, u spisak terorističkih organizacija“, navodi se u saopštenju na kanalu Ministarstva spoljnih poslova Irana na Telegramu.

Šef diplomatije Mohamed Zarif je poslao i protestnu notu o američkoj odluci švajcarskoj ambasadi u Teheranu, koja se brine o američkim interesima u Iranu.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp saopštio da će uvrstiti iranski Korpus čuvara islamske revolucije u spisak inostranih terorističkih organizacija.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivana says:

  Šta čeka Rusija, Kina, Brazil, Meksiko i ostali slobodni svet?

  • samostalan says:

   Cim cekaju, nisu slobodni.

 2. Boss Serbia says:

  Bravo majstori, tako se bori za svoju otadzbinu, po svaku cenu i do poslednjeg coveka... i ako preko puta sebe imas jaceg protivnika, ali boj bije sece Irana! Svaka vam cast na m.dima!!!

 3. pravda says:

  BRAVO BRAVO SVE NORMALNE DRZAVE TREBAJU HITNO TO URADITI. ARETIKA JESTE TERORISTICKA,KAO NATO ,KAO I EU.

 4. Velika Metla says:

  Ovo rusko rukovodstvo je sramota za Rusiju! Šta mislite koliko sekundi bi čekali naci-amerikanci da objave interpol poteru za Blerom,Šrederom,Klintonom..........,i mnogim drugim,za zločinsko i nezakonito bombardovanje Srbije,a da su pomenuti zločinci naprimer Rusi? Pozivanje na Međunarodno pravo dolazi u obzir SAMO u slučaju mira,a u ratu koji vode naci-amerikanci NEMA pozivanja na Međunarodno pravo,nego udri bez milosti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *