ПРЕСЕДАН: С-400 није отишао у доларима, ово је почетак краја

PRESEDAN: S-400 nije otišao u dolarima, ovo je početak kraja

31 oktobra 2018

Ugovor o isporukama kompleksa S-400 Indiji je zaključen u rubljama, rekao je potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov.

Rusija će sa svojim partnerima u vojno-tehničkoj oblasti preći na obračune u nacionalnim valutama umesto dolara.

Ruski predsednik Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi su se dogovorili o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „Trijumf“ u oktobru 2016. godine.

Kupovina pet pukova Delhi će koštati 5,43 milijarde dolara.

Nakon Kine i Turske, Indija će biti treća država koja će kupiti sisteme „Trijumf“, prenosi Sputnik.

KOMENTARI5 komentara

 1. Lazar says:

  Pa dobro. Ako je S-400 prodat u rubljama, napišite cenu u rubljama. Zašto vi to u tekstu prevodite u dolare?

  • Miraš says:

   Iskazuju u dolarima da se vidi koliko će samo u tom jednom poslu usa dolar biti izbačen iz medjunarodnih plaćanja. Automatski to može da znači da će dolar biti izbačen iz prometa kod još nekog posla pod uslovom da se Indija odluči da stiče rublje naplatom svog izvoza u rubljama. Hoću da kažem u medjunarodnim plaćanjima jednom kad izadju iz dolara to može da povuče i sledeći korak bez dolara, pretvara se u ciklus sa dužim trajanjem. ... Vidi se još nešto da američki proizvodjači oružja izvisili su od zarade na eventualnoj prodaji svojih odbrambenih sistema Indiji. Indija je veliki kupac jer ima teritoriju velike površine koju treba braniti.

   • raikkonen says:

    sad ce da kupe helikoptere od amerikanaca i laki lovac bombarder od francuza..kod indusa ti je sve sareno oruzje sa svih strana sto nije dobro u nekom buducem ratu, latini bi ih odma uskratili i ucenjivali sa delovima ako im nije po volji, a jedino rusi su im dali da rusko oruzje moze da se radi i u indijii su 30..helic ka 227..raketu protivbrodski brahmos i red drugih proekata...dali im pod rentu podmornice..grade fregate za njih tako da amerikanci udarice necim na indijce da bi ih urazumili ..kako ce proci videcemo, ali sigurno zele po svaku cenu da istisne ruse sa tog trzista..

  • Miraš says:

   Ne znam čije borbene avione Indija koristi tj. kupuje i kako sa tim stoji. Ovo će na duži rok staviti pod ozbiljan znak pitanja eventualnu američku nameru da prodaje borbene avione Indiji jer veoma je nezgodno da neko ko ima ruski S-400 da ima i američke avione. Može da prostudira skidanje tih abiona.

  • raikkonen says:

   sa kinezima su pre nedelju dana imali transakciju od 80 milijardi juana..e sad kolko je to bezvrednih dolara neznam..mislim mrsko mi da odem na kursnoj listi..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *