ПРЕСЕДАН – САДА СЕ ОЧЕКУЈЕ НОВИ ХАОС! УН одбациле ТРАМПОВО признање ЈЕРУСАЛИМА!

PRESEDAN – SADA SE OČEKUJE NOVI HAOS! UN odbacile TRAMPOVO priznanje JERUSALIMA!

21 decembra 2017

Genaralna skupština UN je na vanrednoj sednici sa 128 glasova „za“ i devet „protiv“ proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim.

Prethodno je američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila da će SAD „zapamititi dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje“, istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu.

Ona je, na vanrednom sastanku Generalne skupštine UN, zapretila 193 državama članicama UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje ukoliko Generalna skupština usvoji rezoluciju kojom se odluka američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela proglasi „ništavnom i nevažećom“, prenosi AP.

Hejli je naglasila da „nikakvo glasanje u Ujedinjenim nacijama neće ni u čemu promeniti“ odluku SAD da premesti svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim, dodavši da će ta odluka biti sprovedena „jer je ispravna“.

„Sjedinjene Američke Države će zapamtiti ovaj dan kad su napadnute u Generalnoj skupštini samo zbog toga što su ostvarile svoje pravo koje imaju kao suverena zemlja“, poručila je ona.

Kako je istakla, SAD će se toga setiti i kada budu ponovo pozvane da daju najveći svetski doprinos Ujedinjenim nacijama.

„I setićemo se toga kada nas mnoge zemlje budu pozvale, kao što to često čine, da plaćamo još više i da upotrebimo svoj uticaj u njihovu korist“, upozorila je Hejli.

Kako je zaključila, današnje glasanje „će uticati na način na koji Amerikanci gledaju na UN i na zemlje koje ne poštuju SAD u UN“.

KOMENTARI8 komentara

 1. rajko says:

  postoji velika verovatnoca da ce se amerika u ovoj situaciji ponasati kao kada je nato pakt bombardovao srbiju - jednostvno ce ignorisati sb. amerika se ponasa kao besan pas koji se otkinuo sa lanca ali ako nabasa na mecku i sumara nece biti i dalje besna, vratice se kuci kao pudlica.

  • Velika Metla says:

   Rajko,a ja se od srca nadam da će je vratiti kući u kesi za smeće! Bolje nije zaslužila!

 2. Lazar says:

  Počelo je, počelo... Više ih niko ne zarezuje ni za pet para. Bila jednom jedna imperija, bio nekada američki san... Samo san.

  • Velika Metla says:

   Lazar,onog momenta kad su Srbiju počeli bombardovati sudbina,pad,težak,spor i bolan,im je zapečaćena!

 3. Ivan Grozni says:

  Nisam apologeta ni Trumpa ni Amerike ni Izraela ali moram ovde da stavim jednu primedbu koja nece mozda da se svidi vecini citalaca. Ovakvo glasanje u Savetu Bezbednosti nije udar na Ameriku vec indirektno na Izrael. Dok se ozbiljno ne pristupi resenju Izraelsko-palestinskog pitanja svet ce se polarizovai na, za i protiv. Dok se ne sagleda pravi doprinos Jevreja svetskim zbivanjima u zadnjih dvesta godina,ljudi ce veovati u protokole sionskih mudraca u Jevrejsku zaveru protiv covecenstva i jos koje kakve gluposti i to ce u mnogom odredjivati odnos prema Jevrejskom narodu. Od Dizraelija preko Sulejmana Ataturka (Jevrejin iz Soluna primio Islam) pa do vodja Oktobarske revolucije Jevreji su dali ogroman doprinos oslobadjanju od totalitarnih rezima. Ne merljiv je doprinos Jevreja u nauci i kulturi Evrope i sveta. Pogledajte danas ko su zagovornici da EU i Engleska prime izbeglice sa ratnih podrucja.Boris Jonson,Barbara Roshe Jack Strain u Engleskoj i mnogi drugi na Kontinentu.Vecinom Jevreji. Pa da ne misle dobro muslimanskom svetu, nebi lobirali da ih Evropa primi. Nije uvek korektan odnos izraelskih vojnika prema Palestincima ali;Od Balfourove deklaracije do danas sve velike sile, oni koji su bili duzni da resavaju ovaj problem u glavnom su gledali politiku kroz barele Ulja a ne kako resiti pitanje staro dve hiljade godina. Danas se mora ovo pitanje resiti, sto pre i sto pravednije, inace mira nece biti. Koreni terorizma leze bas u ne resenim pitanjima ovog regiona.

 4. punca says:

  Da li s'time gube i globalnu moć!!!...

 5. goran says:

  Ivane Grozni, sad vidim sta tebe muci: Protokoli. A sta je u njima receno sto do danas nije ostvareno? Nemoj tako iz oblaka da govoris o necemu, pa citali smo to. A citamo i realnost i poredimo.

 6. goran says:

  Trenutna situacija u UN ce samo biti opravdanje Izraelu da krene u nova ubijanja arapske dece. Reci ce: pa, evo, probali smo diplomatskim putem, ali ne ide. Moramo da branimo "svoju" zemlju koju nam je obecao Mojsije. Decu ne ubijamo mi, vec Mojsije. Velika razaranja slede uskoro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *