ПРЕСЕДАН У АМЕРИЧКОЈ ПОЛИТИЦИ! ТРАМПОВИ КОНГРЕСМЕНИ: „Страшно је то што ради амерички амбасадор у Македонији“

PRESEDAN U AMERIČKOJ POLITICI! TRAMPOVI KONGRESMENI: „Strašno je to što radi američki ambasador u Makedoniji“

3 februara 2017
Američki ambasador u Makedoniji, Džes Bejli

Američki ambasador u Makedoniji, Džes Bejli

Republikanski kongresmen Kristofer Smit pozvao je novog američkog državnog sekretara Reksa Tilersona da razreši ambasadora SAD u Skoplju Džesa Bejlija i zatražio da se istraže aktivnosti Ambasade u Skoplju koju je optužio za pristrasno ponašanje i svrstavanje na jednu stranu, javila je danas makedonska državna agencija MIA.

U izveštaju iz Vašingtona, MIA navodi da je Smit na čelu grupe od šest kongresmena koji su u januaru od ambasadora Bejlija zatražili objašnjenje tvrdnje vladajuće partije VMRO DPMNE Nikole Gruevskog da Ambasada u Skoplju radi u korist političkih partija i da finansira projekte Fondacije Džordža Soroša u Makedoniji.

Agencija je uz tekst objavila i faksimil pisma sa potpisima.

Pošto, kako se navodi, Bejli nije odgovorio na to pismo, Smit, koji je član odbora Kongresa SAD za spoljne poslove, izjavio je da je neophodna temeljna istraga aktivnosti američke ambasade u Makedoniji i razrešenje ambasadora.

„Američki ambasador ne sme da ima ulogu u formiranju vlade i da zauzima stranu pri formiranju koalicija. Ovaj ambasador je zauzeo stranu i treba da bude smenjen odmah“, rekao je Smit za Makedonsku radio-televiziju (MRT).

KOMENTARI2 komentara

  1. MrgudNS says:

    Kada ce to isto da izjavi za njihovog ambasadora u Beogradu? Definitivno bi bio pravi diplomatski potez.

  2. Lajla says:

    I ovaj Skot ce biti uskoro nogiran,videcete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *