ПРЕСЕК СТАЊА: Руси су јуче Украјинску армију сравнили са земљом!

PRESEK STANJA: Rusi su juče Ukrajinsku armiju sravnili sa zemljom!

8 maja 2022

Sistematski rad na demilitarizaciji Ukrajine u okviru specijalne vojne operacije se nastavlja, najavio je njen napredak na jutarnjem brifingu general-major Igor Konašenkov.

U toku noći protiv PVO preko ostrva Zmejnog uništena su još dva bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24, a u blizini grada Odese oboren je bespilotna letelica Barjaktar-TB2.Ukupno su tokom dana na tom području uništena 4 ukrajinska aviona, 4 helikoptera, uključujući 3 sa desantima, 3 bespilotne letelice Barjaktar-TB2 i jedan desantni jurišni čamac ukrajinske mornarice.

Visokoprecizne rakete uništile su komandno mesto mehanizovane brigade i komunikacioni centar vojnog aerodroma Červonoglinskoe. Takođe u Odeskoj oblasti uništena je korveta projekta 1241 ukrajinske mornarice.

Visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su tokom noći komandno mesto mehanizovane brigade u oblasti Pjatihatka Harkovske oblasti i komunikacioni centar vojnog aerodroma Červonoglinskoe u blizini sela Artsiz.

Takođe u Odeskoj oblasti uništena je korveta projekta 1241 ukrajinske mornarice.

Operativno-taktička i vojna avijacija pogodila je 130 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: 3 kontrolne tačke, 123 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 2 artiljerijske baterije na vatrenim položajima i 2 skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u rejonima Bahmut i Krasnopolje.

Uništeno je do 420 nacionalista, onesposobljeno je 55 jedinica vojne tehnike.

Raketne trupe i artiljerija pogodile su 56 komandnih mesta, 32 vatrena položaja artiljerije, 415 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kao i 2 lansera protivvazdušnih raketnih sistema S-300 kod sela Korotič, Kharkiv region.Jezikom brojeva

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 156 aviona, 116 helikoptera, 765 bespilotnih letelica, 297 protivvazdušnih raketnih sistema, 2927 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 335 višecevnih raketnih bacača, 1393 terenske artiljerije i minobacačke topove, kao i 2746 jedinica specijalnih vojnih vozila.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Archelay says:

  Rusi su napravii to sto su morali.Sada Ukrajina je ociscena od fasiste a,sto se infrastrukture tice,Rusi nece tek tako propustiti sudbinom nego obnovice sve sto je poruseno.

 2. ko says:

  Ovakve vesti volim da procitam ujutro kad se probudim.

 3. Za Srbiju says:

  Rokaj po nacistima!!!

 4. Danilo vladika says:

  Šta oće ruski nacisti?

  • sumadinac says:

   ne sramoti vladiku danila bitango.on je u c.gori udario temelj ruskom kultu. podli ujace ili m.gorce..

   • Danilo vladika says:

    Bitanga ti tata a kurva mama.

  • Ante i Meho Puvež says:

   Ubi Kroata !!!

   • Danilo vladika says:

    Jesi li podmazo traktor? Kat ćeš da begaš u Sibir?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *