Прети ли нам ускоро Трећи светски рат?

Preti li nam uskoro Treći svetski rat?

7 februara 2015

ww3Zastrašujuće je i razmišljati o masovnom krvoproliću koje se dogodilo tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Međutim, u bližoj budućnosti suočićemo se s Trećim svetskim ratom, koji će vrlo verovatno biti puno gori od prethodna dva, piše portal WHO.

Hladni rat između Rusije i SAD-a postao je zabrinjavajući problem u međunarodnoj politici 2015. godine. Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao i pokrenuo novu rusku vojnu doktrinu koja podstiče ekspanziju ruskih nuklearnih odbrambenih sistema u Evropi. Temeljit će se na zajedničkim odbrambenim projektima s Indijom, Kinom i ostalim državama.

Mihail Gorbačov, bivši vođa Sovjetskog Saveza, upozorava da bi se kriza u Ukrajini mogla pretvoriti u Treći svetski rat koji će se voditi nuklearnim oružjem SAD-a i Rusije, prenosi Inquisitr.

General pukovnik Leonid Ivašov, bivši član ruskog združenog štaba izjavio je u intervju: „Moramo u svom ciljniku držati američki teritorij da u slučaju rata odmah možemo reagovati; trebalo bi ciljati Banku Federalnih Rezervi. Šalim se, naravno. Međutim, ima nešto i istine u ovoj šali, pravilo je da finansijski oligarsi započinju svaki rat. “

Ivašov je predložio da Ministarstvo spoljnih poslova krene na „borbeni zadatak“ protiv SAD-a kako bi „oštetila američku finansijsku infrastrukturu“. Izjavio je: „Bingo! Imaju u svojim ciljnicima američki teritorij, a toga se Amerikanci najviše boje. Investiraju jako puno novaca u protivraketnu odbranu ali ne iu odbranu u slučaju rata na svome tlu. Vrlo rado ratuju širom sveta, osim na svom tlu. Moramo pronaći snage da pokrenemo grupu koja će, u slučaju agresije na Rusiju, delovati na području SAD-a. To bi bio pravi faktor odvraćanja pažnje. Ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da Oružane snage Ruske Federacije i rusko Ministarstvo odbrane već rade na tome. “

Ivašov je otkrio da su nuklearna oružja u fokusu Rusije. Zalihe ruskih nuklearnih oružja su narasle dok američke nisu. U „novoj“ američkoj direktivi iz 2003. godine, američki vojni fokus je u lociranju visokopreciznih AEGIS balističkih raketa. Ivašov je izjavio: „Amerikanci planiraju da unište naše preostale balističke rakete u njihovom letu. Nakon toga, sistemi AEGIS će onemogućiti bojeve glave. Amerikanci čine sve što je u njihovoj moći da obezvrijede ruski nuklearni potencijal. Lako mogu i uspeti.“ Ivašov izjavljuje da je SAD i dalje tehnološki jača od Rusije, ai da je velik broj ruskih suseda pod „američkim nuklearnim kišobranom“.

(Agencija VLM, dnevnik.hr, Pravda)

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *