PRETNjE UKRAJINSKOG PREDSEDNIKA: Za ukrajinskog vojnika, platiće stotine njihovih

PRETNjE UKRAJINSKOG PREDSEDNIKA: Za ukrajinskog vojnika, platiće stotine njihovih

11 jula 2014

Poroshenko 38723Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zapretio je danas da će za  svaki život ukrajinskih vojnika „ekstremisti platiti desetinama i  stotinama njihovih“, da „nijedan terorista neće izbeći odgovornosti“ i da  će „svaki dobiti po zasluzi“.

Porošenko je to rekao na sastanku  sa predstavnicima bezbednosnih struktura, povodom upotrebe višecevnog  raketnog bacača „Grad“, prenele su ukrajinske agencije.

Ranije  danas agencije su javile da je približno 30 ukrajinskih vojnika poginulo  kod sela Zelenopolje u Luganskoj oblasti, kada je po njima otvorena vatra  iz višecevnog bacača.

Prema rečima Porošenko, svi vojnici koji  štite granicu, aerodrome Donjecka i Luganska i druge gradove, svakodnevno  rizikujući živote, su heroji u koje veruje čitava Ukrajina, prenela je  agencija UNIAN.

„Država ceni svoje heroje i pamti svakog ko je  štiteći je dao najvrednije – život“, rekao je on, visoko vrednujući  aktivnost inženjerijsko-deminerskih jedinica, prenela je Porošenkova pres  služba.

Prema navodima agencije UNN, Porošenko je obećao da će  biti pronađeni i uništeni svi koji su danas upotrebili „Grad“ protiv  Oružanih snaga Ukrajine.

Pres centar ukrajinskog Sstaba za  sprovođenje antiterorističke operacije saopštio je da je za protekla 24  sata u operaciji poginulo 23 ukrajinskih vojnika, uključujući žrtve u  oblasti sela Zelenopolje, a da je 93 ranjeno.

Pozivajući se na  Ministarstvo odbrane, agencija UNN navodi da je od paljbe iz višecevnog  raketnog bacača „Grad“ poginulo 19 vojnika.

Ruskoj informativnoj  agenciji (RIA) Novosti u štabu samoproglašene Donjecke Narodne Republike  (DNR) potvrđeno je da su ustanici pucali na kolonu ukrajinskih snaga kod  Zelenopolja iz bacača „Grad“.

„Prema našim podacima, vatri je bila  izložena 24. motorizovana brigada iz Lavova. Tačan broj poginulih je  nepoznat, moguće je do dve, tri desetine. Kolona je uništena“, rekao je  toj agenciji neimenovani predstavnik ustanika, koji navode da se ta  brigada kretala duž granice sa Rusijom kako bi opkolila teritoriju koju  drže proruske snage.

KOMENTARI4 komentara

 1. ISTOK says:

  Šta misli MASON?Lepo je kada oni koriste "VBR GRAD"!!100 udaraca po tuđoj guzi nije mnogo, jebote boli jedna po svojoj?Hoće li uvesti 100:1 za mrtvog,50:1 za ranjenog???!!!!Hitleru je bilo lako,nismo isti narod.Ovaj put po svom narodu,iako oni Ruse ne smatraju svojim narodom.A i samo slušaju komande iz Vašingtona

 2. jugoslav mitic says:

  hitlerov naslednik tako planira,kopile zapadnjacko

 3. Mare says:

  Pa juce su ti nagrdili citav konvoj.. Ajde sad Hitlerov sine ispuni pretnju koja karakterise fasiste.

 4. zuba zubic says:

  Isti narod, kopija Srba , Hrvata I muslija(poturcenjaka)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *