PREVARA VEKA: Americi je potrebna jaka Rusija za iznuđivanje velikih troškova i biznisa

PREVARA VEKA: Americi je potrebna jaka Rusija za iznuđivanje velikih troškova i biznisa

26 novembra 2014

bmfrui48-600x450Rusija će uskoro objaviti prepravljenu vojnu doktrinu. Kruže glasine da će SAD i NATO biti označeni kao pretnja ili neprijatelji. Ova spekulacija potekla je iz izjava više ruskih generala u ministarstvu odbrane.

Čak i bez zvaničnog dokumenta može se reći da su politike SAD i NATO-a, naročito one u Ukrajini, uzrokovale ovo očvršćavanje položaja Rusije.

SAD je namerno stvorila novog neprijatelja: Rusiju.

Samo veliki neprijatelj kao što je Rusija može da opravda uspostavljanje veće vojske i većih troškova.

Iako Obama smatra da je on u pravu po pitanju Ukrajine, a da Rusija greši i iako smatra sankcije opravdanima i promišljenima, on je ipak uspeo da od Rusije napravi neprijatelja. Rusija odgovara na ljubazan način.

Ono što je Obama učinio nije se dogodilo odjednom. Antiruski stav potiče još od završetka Hladnog rata. Ako je Obama želeo Rusiju kao prijatelja ili saradnika, definitivno to nije uspeo da izvede.

Zagovarači rata i neokonzervativci će odmah da označe promenjenu rusku vojnu doktrinu, koja imenuje SAD kao primarnog neprijatelja, kao dokaz da je Rusija zaista pretnja i neprijatelj, a to će biti laž.

Od pada SSSR do pre par godina, nije postojao nijedan dokaz da je Rusija neprijatelj. Nije pravila neprijateljske poteze u okolnim državama niti u pravcu SAD.

Nedavni koraci Rusije po pitanju Ukrajine su samo odgovor na korake SAD, konkretno na nasilnu promenu vlasti u Ukrajini i ukrajinsku vojnu kampanju protiv sopstvenog naroda.

Rusija još uvek nije neprijatelj SAD, čak i ako označi SAD i NATO kao glavne neprijatelje.

Međutim, to ne znači da SAD ne pokušava i dalje da od Rusije napravi novog neprijatelja.

Americi je potrebna jaka Rusija, da bi ubrzala vojnu proizvodnju i uvećala troškove.

Jeste li primetli kako se NATO oporavio zbog Rusije. Celoj Evropi su razrezani novi uvećani ratni troškovi što pre ovog nije moglo.

Rat je biznis, “Hladni rat” je biznis. Oni koji vladaju Amerikom funkcionišu samo u ratnim uslovima, i zato je rat u svetu neprekinut decenijama.

Da je Amerika želela da fizički uništi Rusiju mogla je to da učini za vreme Jeljcina kada tamo praktično ništa nije funkcionisalo. Tadašnja slaba Rusija je mogla samo da posmatra šta joj se dešava.

Amerikanci nisu morali da čekaju od 1999. godine do danas da Putin postavi stvari na svoje mesto.

Ameriku ne vode glupi ljudi, a interesuje ih samo biznis.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *