PREVIRANJA U DS – Šutanovac ruši Đilasa

PREVIRANJA U DS – Šutanovac ruši Đilasa

19 marta 2014

dragan-djilas-dragan-dilas-most-zemun-borca-kinezi-1328585176-49968Lider demokrata Dragan Đilas mogao bi već u nedelju, 30. marta, na sednici Glavnog odbora da se suoči sa novim velikim ispitom. Ukoliko do tada ne podnese ostavku na mesto predsednika DS, Dragan Šutanovac i Balša Božović iniciraće glasanje o njegovoj smeni – saznaju „Novosti“.

Kako tvrde naši izvori, ova dva visoka funkcionera DS uveliko skupljaju podršku odbora u Beogradu i centralnoj Srbiji kako bi se izvršio pritisak na aktuelnog lidera da se povuče. U suprotnom, Šutanovac i Božović će od delegata na GO tražiti da ne podrže Đilasov izveštaj o radu, što bi automatski značilo da mu je izglasano nepoverenje.

Šutanovac već duže traži promene u stranci, ali je svoje zahteve „zamrzao“ kad su raspisani izbori, kako stranka ne bi bila dodatno urušavana pred izlazak na birališta. On planira da se na narednoj izbornoj skupštini stranke, koja bi trebalo da bude održana najkasnije u narednih pola godine, kandiduje za predsednika DS.

Nekadašnji rivali (Šutanovac je prošle godine izgubio od Božovića u trci za prvog čoveka beogradskih demokrata) sada su udružili snage i računaju da će njihov zahtev podržati i veliki broj viđenijih funkcionera.

Na pitanje da li će na GO zatražiti Đilasovu smenu, Božović za „Novosti“ kaže:

– Na GO ćemo razgovarati o grupnoj i pojedinačnoj odgovornosti. Izborni rezultati jesu ispod očekivanih, ali je podrška u Beogradu pokazala da je i dalje nemali broj ljudi svestan rezultata postignutih u prestonici.

Drugi čovek DS Bojan Pajtić i potpredsednici zasada se ne izjašnjavaju i ne zauzimaju otvoreno nijednu od strana.

U NEDELjU PRVA ANALIZA

Đilas računa da će u novom „obračunu“ na GO prevagnuti stav da i dalje nije vreme da se nastave unutrašnji obračuni, već da se stranka konsoliduje i bude jaka opozicija.

Od Aleksandre Jerkov, portparola DS, čuli smo da će u nedelju Predsedništvo stranke analizirati izborne rezultate.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *