Tan2015-6-22_84352788_6_620x0Jedna osoba je poginula, a 62 povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povređeno.U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta, kazala je Macura.

Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

Kako je prenela RTS, nesreća se dogodila kod „Tranšpeda“ na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena. Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.

Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smeru ka centru grada, a na licu mesta nalazi se i vozilo „Parking servisa“ koje pokušava da skloni autobus, prenela je RTS.