Preživela više od 15 ujeda stršljena

Preživela više od 15 ujeda stršljena

11 septembra 2013

StršljenSedamdesetogodišnja Piroćanka Budimirka Panić preživela je na svojoj njivi, dok je sa suprugom i rođacima brala kukuruz, više od 15 ujeda stršljena koji su se okomili na nju i njenog rođaka Jovana dok su brali kukuruz, piše portal “Telegraf“.

Budimirkin suprug Dobrivoje kaže da se neverovatna drama odigrala u subotu prepodne i da je njegovu suprugu i rođaka Jovana sigurne smrti spasla ekipa Hitne pomoći i dr Momčilo Bojkić, koji su munjevito reagovali.

“U jednom momentu sam video oko Budimirke jato stršljena koji su je nemilice ujedali. Nisam mogao nikako da joj pomognem. Nije prošlo ni dva minuta i ona se požalila da su joj usne zadebljane i onesvestila se. U nesvest je pao i rođak Jovan (74) koji uopšte nije davao nikakve znake života. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, a s obzirom da smo bili na njivi, stavili smo Budimirku i Jovana u traktorsku prikolicu i odvezli je do asfaltnog puta u selu gde nas je već čekala ekipa Hitne pomoći koja im je odmah dala protivotrov i infuzije kako bi ih povratila u životu, u čemu su i uspeli“, prepričava neverovatnu dramu Dobrivoje.

Budimirka kaže da je ujelo više od 15 stršljena, što može da se vidi i u otpusnoj listi iz pirotske bolnice, gde je sa rođakom Jovanom provela tri dana. “Tri puta sam se onesvešćivala. Iako sam ja imala neuporedivo više ujeda, Jovan koga su ujela četiri stršljena mnogo teže je podneo ujede pa su mu lekari rekli da su ujedi imali efekat identičan infarktu. Lekari u pirotskoj bolnici nisu mogli da se načude da sam preživela toliko ujeda i rekli su mi da sam medicinski fenomen jer toliko mnogo uboda preživi jedan u hiljadu ljudi“, priča Budimirka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *