ПРИЧА КОЈА ЈЕ ПРЕСУДНА ЗА РУСИЈУ: Ево због чега је овај човек опаснији за Путина од НАТО! (ВИДЕО)

PRIČA KOJA JE PRESUDNA ZA RUSIJU: Evo zbog čega je ovaj čovek opasniji za Putina od NATO! (VIDEO)

6 novembra 2019

Bivši pukovnik Federalne službe bezbednosti, nekadašnji KGB, Kiril Čerkalin spreman je da vrati u državnu kasu rublje, dolare i evre u ukupnoj vrednosti od preko šest milijardi rubalja, što je oko neverovatnih 85 miliona evra koje je uzeo kao mito. Kod pukovnika je pronađeno 810 miliona rubalja, 72,7 miliona dolara, 8,5 miliona evra i 4.000 britanskih funti.

Čerkalin se saglasio da vrati oduzeti novac, ali da mu se pri tom ne oduzimaju nekretnine koje ima. On je vlasnik pet stanova, dve kuće i šest placeva površine 7.116 kvadratnih metara.U Službi federalne bezbednosti Kiril Čerkalin je od 1998. godine, a načelnik Druge uprave je od 2011. Najzanimljivije od svega je činjenica da je njegov zadatak bio upravo borba protiv kriminala u bankarskoj sferi i borba protiv korupcije!

Hapšenje pukovnika Kirila Čerkalina u aprilu ove godine je dobilo u Rusiji veliki publicitet jer je on rukovodio tzv. Upravom K u Federalnoj službi bezbednosti Rusije koja je zamišljena kao uzor čestitosti, pa je čak kontrolisala i rad centralne banke Rusije.

Čerkalin je svakog meseca uzimao 50.000 dolara mita od bankara Aleksandra Mazanova, vlasnika Transportne banke, koji je novac pukovniku donosio na posao ili u obližnji kafe. Transportna banka je bila među sto najvećih banaka u Rusiji. Njen vlasnik Aleksandar Mazanov je kupovao skupe nekretnine, automobile i jahte. Kad se klupko raspetljalo, ispostavilo se da se banka bavila i pranjem novca.

Većina novca bila u stanu koji je specijalno bio kupljen za te svrhe. Interesanto da je deo novca Čerkalina čuvao pukovnik Ministarstva policije Dmitrij Zaharčenko, koji je u tom ministarstvu bio na čelu Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Dok ruske vlasti ističu da hapšenja takvih ljudi dokazuju da u društvu nema nedodirljivih i da se vodi stalna borba protiv korupcije, na drugoj strani ogorčeni građani se sve češće pitaju ima li neki deo društva u kome se nije raširio lopovluk. Nije bez razloga predsednik Putin više puta isticao da je za Rusiju korupcija opasnija od NATO.

(Novosti)

KOMENTARI17 komentara

 1. persida says:

  U Rusiji korupcija, ma hajde.

  • Za Srbiju says:

   Svake godine u EU, 100 milijardi evra ide na korupciju. SAD imaju koruptivni sistem, odnosno korupcija je ugrađena u državni sistem. Samo se zove lobiranje, a u EU - nezvanično plasirane investicije.

 2. persida says:

  Radio za istu firmu za koju je radio i Putin. Moze li iko da veruje da Putin nije uzeo bas nista, nego radi za 500 evra mesecno?

  • Za Srbiju says:

   Ko šta veruje, ne znam. Ali, svakako, da u tvoju priču niko ne veruje.

  • Evans says:

   I ima samo jednu garniseru....

   • Velika Metla says:

    Evans,Rumune su prevarili zbog 20 pari obuće koje je navodno imala supruga Čaušeskuova,i glupi narod naseo na tu priču. Znači,prodali se za 20 pari obuće. A danas su dužni MMF-u najmanje 1000 pari obuće. To je "pamet" ovih današnjih koji vole demokratiju. Ima da krepate najmanje 16 puta i nećete stići da napunite džepove svim ovim pljačkašima koji se zovu vlast,a koje postavljaju fašisti američki da vladaju,na zlo narodima,naravno.

    • Evans says:

     ajde, bre, Rumuni su se jedva spasili od Rusa, danas su prva zemlja Evrope po privrednom rastu.

     • Mitar says:

      Nece biti. Kao sto se moze vidjeti na UN UNIDO portalu stat.unido.org Rumunija nazaduje. Prethodne godine bila je na 31-om mjestu a sad je na 32-om. Docim Srbija, koju ta ista Evropa pljacka i kinji, je napredovala za 4 (cetiri) mjesta od prosle godine! Hvala braci Kinezima i Rusima! Jeste Rumunija isored u apsolutnom smislu. Ali to he drzava velicine nekadasnje SFRJ, a koju u Evropi smatraju svojim cedom i daju joj i kapom i sapom. I uprkos svemu, plate Rumuna su mizerne

    • Evans says:

     ova budala zali za causeskueom....??? koliko si TI GLUP!!! ko da si bivsi radikal

     • Marko st says:

      Causesku je bio diktator i nije voleo svoj narod slicno kao ovaj kod nas a da je sad u Rumuniji dobro je daleko od istine,sve sto vredi je u vlasnistvu stranaca a narod tesko zivi i radi za mizerne plate,kriminal je u konstantnom porastu kao i korupcija.

 3. Za Srbiju says:

  Uvesti smrtnu kaznu, pa da vidimo junaka koji će da uzme mito ili da radi protiv države. To se odnosi i na nas.

  • Velika Metla says:

   Kad bi to uveo pola amerike i zapada bi morao pobiti. Najmanje pola,mada sam sklon da verujem čak i celih 75%. Onaj kineski ministar kojem su našli 13 tona zlata u podrumu je streljan. Znaš kad će se ovo desiti u americi i na zapadu? NIKADA. Nikada oni neće doneti takav zakon jer su sve to goli lopov do lopova. Etro naprimer zašto ne donesu zakon da će se vozačka oduzeti svakome,do kraja života,ko ubije u udesu automobilom nekoga,a pod dejstvom alkohola je? Zato što su pravnici,pravna lica,sudije,tužioci.......,svi,alkoholičari koji ne mogu da izdrže jedan jedini dan a da ne loču alkohol.

  • Evans says:

   nemoj, molim te, bilo bi osudjeno na smrt 99.99 posto Sjerba

 4. Evans says:

  Ajd na stranu to sto svi oni koji su na vlasti drmaju velikim parama, to je OK... ali kad pocnu da nam serviraju one slike na tv kako se Putin krsti, kako je on veliki hriscanin, pravoslavac, vernik.... e to je da ti se stomak prevrne. Mozda bi neki sociolog, psiholog, psihijatar, ko vec? mogao da nam objasni kako se narod tako lako lozi i prima na to da bivsi KGB major komunista preko noci postane VERNIK i CAR?

   • Evans says:

    jok, ti si. A jes, ti si katolik, tebe su fratri poducavali i kaznjavali

  • E.Lirsch says:

   Sta 'e bilo sa onima koji su tolike pare davali mao mito? nJIH NIKO NE TERETI: A sta je sa drzavnim tuzilastvom, sta je sa sudom? JA-DRZAVA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *