ПРИГОЖИН БЕСАН – ОБРАТИО СЕ ЈАВНОСТИ: „Нисмо спремни, због тога ће сукоб у Русији…“

PRIGOŽIN BESAN – OBRATIO SE JAVNOSTI: „Nismo spremni, zbog toga će sukob u Rusiji…“

16 juna 2023

Svađa između Jevgenija Prigožina i ruskog establišmenta verovatno će doći do vrhunca 1. jula, prema britanskoj vojnoj obaveštajnoj službi.

Ovo je krajnji rok za naredbu ruskog ministarstva odbrane, koju je izričito podržao predsednik Rusije Vladimir Putin, da neregularne snage potpišu ugovore s ministarstvom, što je vođa Vagnera odbio.U retkom trenutku prkosa Vladimiru Putinu Prigožin je u sredu rekao da „niko od Vagnerovih boraca nije spreman da ponovo krene putem srama“.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva danas je, u svm najnovijem izveštaju, navelo da „Prigožinova retorika evoluira kao prkos širim delovima ruskog establišmenta. Prvog jula 2023, rok za potpisivanje ugovora dobrovoljcima, verovatno će biti ključna tačka u svađi.“

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  E kad to pirgavci kažu onda je to tako. Oni su inače " kredibilni" za iznošenje istine. -:)))))))))))))))))))

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  He, he... Kuvar se nešto mnogo raskošio. Ako svađa nije "fejk", može uslediti poziv na Po-210 "čaj"... a onda će svetleti u mraku kao Litvinjenko.

 3. Rista Bre says:

  A jaj, jaje! Uskoro nećemo čuti od prigožina ni reč. Vagner nije njegova prćija i Prigožin uopšte ne komanduje Vagnerom. On jeste u dobrim vezama sa Putinom, ali te veze će puknedu za sekund ako nastavi da se proserava. Vagnerom komanduju ruski oficiri koji su dobili "otpust" iz Ruske vojske a većina vojnika Vagnera su takođe ruski specijalci koji su se prebacili u Vagner uz milost Putina, i tako to. Prigožin nije nikakav vojni stručnjak i nije jedini a ni glavni finansijer Vagnera. Sa ovim "potpisom" Prigožinu je blagoglagoljivo dato fer povlačenje. A ako neće...Prvo đinđi-minđi a onda...Pa sad, kako se kome zalomi. Ne znam kako se ovog puta probio u javnost, ali znam da je izbačen iz medija Rusije poluzvanično i bez problema. Više ga niko sa vrha ne spominje i ne proziva. Mislim da će shvatiti šta je za njega najbolje i potpisati kapitulaciju u zadnjem minutu. Bez obzira šta uradio, povratka u javnost mu nema.

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  *raskokošio

 5. M says:

  Osim što su uspješno branili Ruske interese,u Vagneru su slobodno proučavane,prakticirane i usvajane nove i moderne vojne metode-taktike ratovanja,neusporedivo brže nego u Ruskoj vojsci!To je valjda i bio jedan od glavnih razloga postojanja Vagnera!Ako ga ukinu, ta će važna mogućnost odpasti!Također i mogućnost da Rusija brani vojno svoje interese u inozemstvu,ali bez svoje službene zastave i odgovornosti,nego kao privatnu stvar pojedinaca,kao što to čine i druge države glumeći majmune!Prigožin je uostalom u mnogim stvarima djelovao dobro i bio u pravu!Bilo bi im bolje da su u miru i tišini provjerili sve i usvojili neke njegove ispravne zamjerke,traženja,metode ratovanja itd.,a ne liječili svoje taštine i štitili nesposobnjakoviće i izdajnike što je dovelo do zastoja na frontu i tenzija s Vagnerom i nutarnjim stanjem u Rusiji!Maknut će Prigožina i Vagnera,ali ne i probleme,umjesto da su se obračunali s problemima-oni će se obračunati s Prigožinom i Vagnerom!Umjesto da rješe probleme pa neće imati problema ni s Prigožin-Vagnerom,a koji će im još trebati i dobro doći!

 6. persida says:

  Vratimo se na pocetak, Putin je poslao u rat cecenske muslimane da brane pravoslavnu Rusiju, a pored njih tu su razne privatne grupice poput Vagnera. Neko ce reci: a sta je drugo i mogao kad Rusi nece da se bore za Rusiju, vec samo gledaju da pobegnu i spasu se vojne obaveze. Tu su zaista slicni Srbima, isti gubitnicki narod koji u krajnjoj liniji ne zna sta hoce. Osim da, naravno, zive zivotom holivudskih junaka.

  • M says:

   Ako se vraćamo na početak,onda je gubitnički narod svaki onaj koji ima za vođe i šefove kretene,jer zašto da netko podmetne svoja krvava leđa za idiote i kretene koji su nesposobni i za to vrijeme gledaju samo sebe,spašavaju svoje guzi.e i familiju,kradu i bogate se dok drugi ginu,i to bez adekvatnog oružja,opreme, organizacije,vodstva...!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *