ПРИГОЖИН ТВРДИ: „Руска војска се повукла око Бахмута!“

PRIGOŽIN TVRDI: „Ruska vojska se povukla oko Bahmuta!“

19 maja 2023

Jevgenij Prigožin, osnivač Vagnera, optužio je danas regularnu rusku vojsku da se povukla 570 metara severno od grada i napustila bokove vagnerovaca.

Vagnerove snage predvodile su napad na Bahmut u jednoj od najkrvavijih i najdužih bitaka u ratu, koji Moskva i dalje naziva „specijalnom vojnom operacijom“.U poslednjih nekoliko meseci, jedinice regularne ruske armije pružaju podršku vagnerovcima u Bahmutu i ​​okolini.

Prigožin, koji je ranije optužio rusko Ministarstvo odbrane i vodeće generale da ne čine dovoljno da podrže svoje plaćenike, danas je zatražio od Ministarstva odbrane da „učini sve da zaštiti bokove linije fronta“ nakon, kako tvrdi, povlačenja jedinice ruske vojske.

„Nažalost, trupe ruskog Ministarstva odbrane povukle su se na 570 metara severno od Bahmuta i otvorile naše bokove“, rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

„Apelujem na rukovodstvo Ministarstva odbrane – javno – jer niko ne čita moja pisma“, rekao je Prigožin, a zatim se direktno obratio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu i načelniku Generalštaba armije Valeriju Gerasimovu: „Molim vas, ne prepuštajte njima (Ukrajincima, op. a.) naše bokove“.

Vagner tvrdi da je zauzeo veći deo uništenog grada, iako uz ogromne gubitke. Ali ukrajinska vojska tvrdi da je poslednjih dana zauzela desetine kvadratnih kilometara oko Bahmuta.

(Index)

KOMENTARI3 komentara

  1. rade says:

    Svaka cast redakciji,stavljate ovdje vijesti koje uopste nisu potvrdjene i provjerene.Pretrazio sam citav web ali ovu informaciju nisam nigdje uspio naci,u nezavisnim medijima.Naravno da ovo nije tacno jer je preneseno sa index.hr website koja je registrovana u hrvatskoj,jednoj nati i eu zemlji.Vjerovatno ste dobili sacicu dolara da ovo objavite.Jadno.

  2. Velika Metla says:

    Eeee..., kad to prioPĆava ustaški medij onda je to " istina ". -:))))) Pustite piskaranja po medijima, nego daj da vas vidim na ratištu.

  3. Rista Bre says:

    Vest je tačna, ali Prigožin je ponavlja već desetak dana. Prvi put je to isto izjavio pre par nedelja, a ruske trupe se jesu povukle i propustile ukrajinsku brigadu do sledećih ruskih položaja, gde je cela brigada ili skoro 80% brigade uništeno. Oko izjava Prigožina se najviše digla prašina na Zapadu, ali i oni su zadnjih dana malo smanjili histeriju i radost jer nešto se krije iza Prigožinovih izjava koje su pale ko grom iz vedra neba. Kada su ljudi shvatili da on danas napada namrtvo rusko rukovodstvo, a sutradan pobije još 500 ukrajinskih vojnika, pa tako nekoliko puta, normalno da su shvatili da Prigožin laže ko ker, da u stvari ima municiju, artiljeriju, podršku sa bokova i sve što treba. (Ne znam ko je Peskov, ali znam da je na nekoj visokoj funkciji pored Putina i da je oligarh ali njegov sin je artiljerac u Vagneru. Vrlo retka pojava na svetu, ne samo u Rusiji)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *