ПРИГОЖИН: Украјина месечно у Бахмуту има до 11.000 погинулих

PRIGOŽIN: Ukrajina mesečno u Bahmutu ima do 11.000 poginulih

14 marta 2023

OSNIVAČ „Vagnera“ Jevgenij Prigožin izjavio je da ukrajinska armija u borbama za Bahmut i zonu oko njega mesečno gubi 10-11 hiljada vojnika.

Dodatno je precizirao: „Prema procenama našeg Ministarstva odbrane, to je 10-11 hiljada svakog meseca. Samo poginulih“.Prigožin nije želeo da iznosi pšodatke o ukrajinskim gubicima u naoružanju i vojnoj opremi, naglasivši da su to zasad tajni podaci.

Bivši inspektor UN za oružje u Iraku, Amerikanac Skot Riter ocenio je da će Oružane snage Ukrajine biti poražene u narednim mesecima i da će imati stotine hiljada ubijenih i zarobljenih.

„Svaki Ukrajinac koji je sada na bojnom polju će u narednim mesecima poginuti, biti ranjen ili zarobljen. Reč je o stotinama hiljada ljudi. To je njihova sudbina“, ocenio je Riter.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine neće moći da probiju moćne odbrambene linije ruske vojske, pa će tokom svoje „prolećne kontraofanzive pretrpeti strašne gubitke.

Riter je uveren: „Poraz Kijeva će postati očigledan ovog leta i biće posledica i presušivanja zaliha municije i mobilizacionih resursa“.

Riter je ranije predvideo da će Ukrajina izgubiti kontrolu nad Odesom i obalom Crnog mora.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    sad kukaju ukrajinci da je odbrana artomjevska-bahmuta ključna za ceo front a pre enki dan je to bio nevažno mesto.Istina je da je u stvari svak ukopana pozicija kojom ukri raspolažu KLJUČNA,bilo gde da se rusi probiju i kenu u pokretnu borbu ukri će morati da iztadju iz rovovoa i bunkera da ih zaustave a onda će avijacija da ih iskida.Sad će rusi da udare na još nekoj tački,negde gde su ukri KLIMAVI i tu počinj d se ruši ta utvrdjena linija,samo je pitanje dali rusi iamju dvoljno rezervi da ponovo pokrenu pokretne borbe a mislim da su upravo to i gomilali zadnjih par mesecei.Ali ovoga puta u pokretnim borbama urki neće imati ni dovoljno tenkova ni dovoljno art.da ozbiljno pariraju ruskom oklopu,ovo bi moglo da se pretvori u klanicu za ukrjainsku vojsku vrlo brzo,moraće da se koncentišu da bi sprečili prodore a to rusi samo čekaju da ih zaliju čelikom i vatrom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *