ПРИГОЖИН: Украјинска контраофанзива већ је почела – активна фаза за који дан

ПРИГОЖИН: Украјинска контраофанзива већ је почела – активна фаза за који дан

4 маја 2023

ОСНИВАЧ „Вагнера“ Јевгениј Пригожин изјавио је да је контраофанзива Оружаних снага Украјине, о којој се дуго причало, већ почела.

„Верујем да је офанзива украјинске војске већ почела и да у блиској будућности може да пређе у активну фазу. До тога су остали само дани“, рекао је.Додатно је образложио: „Суочени смо са досад највећом активношћу непријатељске авијације, највећом активношћу непријатеља дуж фронтова, а и унутар нашег фронта“.

Нагласио је да његови одреди држе свој део фронта, али да лево и десно од „вагнероваца“ није све баш сјајно.

„Непријатељ је постао активнији и ван историјских граница Украјине. Сада имамо украјински терор у Русији: напада на наше области и возове, ударе дронова. Због свега, верујем да је све већ нренуло. Када ће контраофанзива прећи у активну фазу? Мислим да то бити у блиској будућности, да су можда у питању дани“.

Своје виђење офанзиве Кијева изнео је и вероватно најуторитативни руски политичар са територије Украјине Олег Царјов.

Он је уверен да ће Укри напасти „у врло блиској будућности, буквално 4-5. маја и да ће покушати да поврате Соледар, а потом крену ка Лисичанску.

„Имам сазнања да су све јединице Оружаних снага Украјине у Часовом Јару, Константиновки, Северску и Славјанску у приправности. А то је по проценама око 80 хиљада људи“.

Царјов је још додао: „У региону Запорожја, наше трупе настављају да посматрају украјинске припреме за офанзиву. Њихове резерве се распоређују око Каховског језера, на потезу Каменскоје-Шчербаки и код Гуљајпоља и Орехова“.

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    Ne verujem da je bilo kakva uspešna ukrajainska ofanziva moguća dokle god je rusija izrazito superiornija u vazduhu,pogotovo ne na takvom terenu kakav je u ukrajini,slomiće ih vazdušni udari.Rusi su umereno koristili svoje vadušne snage jer je bilo glupo gurati avione na ukopane pozicije neprijatelja koji se ne mrda sa mesta,to može i art.da radi sa manje gubitaka ,efikasnije i jeftinije.Ali u pokretnom sukobu avijacija je nezamenljiva a ofanziva je pokret,napad.Mislim da će ih rusi iscepati vazdušnim udarima i da ukr.armija neće daleko stići ako se pokrenu.Takodje rekao bih da oni i ne planiraju neke duboke prodore,ovo je sve propagandna operacija da se izmuze još para sa zapada.Mislim da je ovaj rat najveća pljačka državnih sefova zapadnih nacija do sada u istoriji.Rusija se dubinski i ozbiljno priprema za nuk.rat.Moskva neće dozvoliti da se ovo pretvori u neki dugotrajni rat iscrpljivanja i trke u naoružanju sa zapadnom alijansom.Kada budu spremni počistiće ih sa mape kolektivno.Nema industrije,gradova i država,nema ni neprijatelja ili bar njegove sposobnosti da vodi bilo kakav rat više:)To će na kraju,ironično gledano,biti potpuno razoružanje,DRUGIM SREDSTVIMA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u