ПРИГОЖИН: Украјинска контраофанзива већ је почела – активна фаза за који дан

PRIGOŽIN: Ukrajinska kontraofanziva već je počela – aktivna faza za koji dan

4 maja 2023

OSNIVAČ „Vagnera“ Jevgenij Prigožin izjavio je da je kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine, o kojoj se dugo pričalo, već počela.

„Verujem da je ofanziva ukrajinske vojske već počela i da u bliskoj budućnosti može da pređe u aktivnu fazu. Do toga su ostali samo dani“, rekao je.Dodatno je obrazložio: „Suočeni smo sa dosad najvećom aktivnošću neprijateljske avijacije, najvećom aktivnošću neprijatelja duž frontova, a i unutar našeg fronta“.

Naglasio je da njegovi odredi drže svoj deo fronta, ali da levo i desno od „vagnerovaca“ nije sve baš sjajno.

„Neprijatelj je postao aktivniji i van istorijskih granica Ukrajine. Sada imamo ukrajinski teror u Rusiji: napada na naše oblasti i vozove, udare dronova. Zbog svega, verujem da je sve već nrenulo. Kada će kontraofanziva preći u aktivnu fazu? Mislim da to biti u bliskoj budućnosti, da su možda u pitanju dani“.

Svoje viđenje ofanzive Kijeva izneo je i verovatno najutoritativni ruski političar sa teritorije Ukrajine Oleg Carjov.

On je uveren da će Ukri napasti „u vrlo bliskoj budućnosti, bukvalno 4-5. maja i da će pokušati da povrate Soledar, a potom krenu ka Lisičansku.

„Imam saznanja da su sve jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru, Konstantinovki, Seversku i Slavjansku u pripravnosti. A to je po procenama oko 80 hiljada ljudi“.

Carjov je još dodao: „U regionu Zaporožja, naše trupe nastavljaju da posmatraju ukrajinske pripreme za ofanzivu. Njihove rezerve se raspoređuju oko Kahovskog jezera, na potezu Kamenskoje-Ščerbaki i kod Guljajpolja i Orehova“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    Ne verujem da je bilo kakva uspešna ukrajainska ofanziva moguća dokle god je rusija izrazito superiornija u vazduhu,pogotovo ne na takvom terenu kakav je u ukrajini,slomiće ih vazdušni udari.Rusi su umereno koristili svoje vadušne snage jer je bilo glupo gurati avione na ukopane pozicije neprijatelja koji se ne mrda sa mesta,to može i art.da radi sa manje gubitaka ,efikasnije i jeftinije.Ali u pokretnom sukobu avijacija je nezamenljiva a ofanziva je pokret,napad.Mislim da će ih rusi iscepati vazdušnim udarima i da ukr.armija neće daleko stići ako se pokrenu.Takodje rekao bih da oni i ne planiraju neke duboke prodore,ovo je sve propagandna operacija da se izmuze još para sa zapada.Mislim da je ovaj rat najveća pljačka državnih sefova zapadnih nacija do sada u istoriji.Rusija se dubinski i ozbiljno priprema za nuk.rat.Moskva neće dozvoliti da se ovo pretvori u neki dugotrajni rat iscrpljivanja i trke u naoružanju sa zapadnom alijansom.Kada budu spremni počistiće ih sa mape kolektivno.Nema industrije,gradova i država,nema ni neprijatelja ili bar njegove sposobnosti da vodi bilo kakav rat više:)To će na kraju,ironično gledano,biti potpuno razoružanje,DRUGIM SREDSTVIMA.

  2. Kulak says:

    Da, počelo je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *