ПРИГОЖИН: Вагнер је у Бахмуту имао највише 50.000 бораца, а Оружане снаге Украјине 82.000

PRIGOŽIN: Vagner je u Bahmutu imao najviše 50.000 boraca, a Oružane snage Ukrajine 82.000

24 maja 2023

OSNIVAČ i šef ruske jurišne vojske Vagner – Jevgenij Prigožin – razotkrio je neke važne podrobnosti bitke za Bahmut (Artjomovs) koja je počela 8. oktobra 2022-ge.

„Borili smo se u Bahmutu protiv bojno nadmoćnih snaga, a uništili smo oko 50.000 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga i ranili do 70.000. Vagner imao je 3,2 puta manje poginulih od Oružanih snaga Ukrajine i oko 2 puta manje ranjenih. Vagner je u Artjomovsku imao najviše 50.000 ljudi, a Oružane snage Ukrajine 82.000. Odnos bi u korist onoga ko juriša bi trebalo da bude 3 prema 1″, rekao je Prigožin.Šef Vagnera nastavio je da iznosi podatke oko bitke za Bahmut.

„Tokom operacije izabrao sam 50.000 zatvorenika, od kojih je 20% poginulo, još 20% bilo ranjeno. Cilj bitke za Artjomovsk nije bio sam Artjomovsk, već – bahmutska mašina za mlevenje meso. Mogu da kažem da smo u Artjomovsku uništili sve koje je trebalo da uništimo. Izvršili smo zadatak. Uspešno je realizovan zahvaljujući najvišem nivou naše organizacije.Sada imamo svoje avione, helikoptere, protivvazdušnu odbranu, artiljeriju, višecevne raketne bacače, svoje izviđanje, pa čak i svoje satelitsko izviđanje“, završava Jevgenij Prigožin.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista Bre says:

    Rogožin toliko sere, da je to već neprirodno. Odakle oni "imaju" sve to? Da nisu možda Rogožinove fabrike to napravile? Ili možda Rogožin kupio ta sredstva od RF? Ili Rogožin ratuje sam na Bahmut frontu? Ko je "dao" Rogožinu satelite? Ko ih je plasirao na putanju? Mislim da Rogožin priča po uputstvima sa vrha, normalno, malo sa svojim preterivanjem ali i istinama. Znači, Rusija mu je dozvolila da regrutuje 50000 robijaša i da ih bez trunke žaljenja baci u mašinu za klanje. Onesposobljeno je 20000 tih robijaša odnosno 40% kako Rogožin tvrdi a koliko stvarno ih je nestalo... A ostali Vagnerovci? Vagner nisu ti robijaši. Dobar deo njih će postati Vagnerovci, ali šta je sa ostalim delom Vagnerovaca? Pa tu su, ali idu kao Kraken kaznene jedinice iza robijaša. Da bi slomili slične formacije Ukrajinaca koje su bile izuzetno tvrd zalogaj, Rusi su primenili istu taktiku preko Vagner grupe, stim što nisu žrtvovali Vagnerovce, nego robijaše. Rat je prljava stvar i Kraken taktika Ukrajine je izgleda naišla na mnogo jači odgovor Rusije na sličan način. Po svemu sudeći Rusi su oko Bahmuta žrtvovali desetine hiljada ljudi, većinom robijaša, a Ukrajinci nekih 100000. Na frontu Seversk - Soledar - Bahmut je nestala druga Armija Ukrajine. Sada nastupaju sa trećom Armijom, jer su prvu već izgubili prvih 5 do 6 meseci rata. Svaka sledeća Armija koju Ukrajina stvara sve teže i teže uz pomoć Zapada je sve slabija i malobrojnija od prethodnih. Zeleni je zbrisao iz Kijeva i luta po svetu. Uskoro ćemo čuti koja se taktika krije iza tih bežanija Zelenskog. Uglavnom, Zapad NE dozvoljava predah u Ukrajini osim ako mu pođe od ruke i prevari Ruse da zamrznu konflikt do kraja ove godine.

  2. Petrovgrad says:

    Da li se zna, kakva je nacionalna struktura poginulih vojnika Vojske Ukrajine. Znamo da ime jedan procenat NATO kerova, nešto iz Galicije,nešto Poljaka, i sl. Znam da je MNOGU uKRAJINACA IZ kIJEVA VOJNO SPOSOBNIH POBEGLO NA ZAPADU, a da Ukrajinske državljane Ruske nacionalnosti nisu pustali preko granice, već mobilizacija i pravac front.

  3. milorad5 says:

    PRIGOŽIN JE CAR...SVE VREME SU BILE NAMEŠTALJKE..NJEGOVE "SVADJE SA KREMLJOM" ."SUTRA ĆE PUTIN DA GA UBIJE".."VAGNER JE GOTOV RASFORMIRAĆE GA".."PRIGOŽINA JURE PUTINOVI OLIGARSI"--"PRIGOŽIN JURI PUTINOVE OLIGARHE" HAHHAH MA MISLIM NEVEROVATNO ŠTA SU SVE SERVIRALI BBC-NATO MAŠINI A OVI JOŠ DODALI KO MAJMUNI.MA TRESLI SU SE OD NADE I SREĆE KAD ČUJU NAPADE NA PRIGOŽINA I OBRATNO :):)"PUTIN ĆE PASTI POBUNA SAMO ŠTO NIJE POČELA".."RUSI ĆE SE POBUNITI"..CIA JE NAPRAVILA TRAILERE NA YOU TUBE I TIK TOK ZA REGRUTACIJU DISIDENATA... MA SMEŠNO BRATE,TOTALNO SU ZABALAVILI U SOPSTVENOJ ILUZIJI:)VUKLI SU IOH RUSI ZA NJUŠKU KO UPREGNUTOG VOLA:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *