PRIJATELJ SRBIJE: Škot uzeo slobodne dane da bi pomogao Srbiji

PRIJATELJ SRBIJE: Škot uzeo slobodne dane da bi pomogao Srbiji

23 maja 2014

dzon dodJedan Škot uzeo je slobodne dane, kako bi pritekao u pomoć Srbiji.

Džon Dod se, kako kaže za Dnevno.rs, u Srbiju zaljubio čim je prvi put došao ovde, a to je bilo 2011. godine:

– U Beograd sam zalutao sasvim slučajno. Naime, sa društvom sam nasumično tražio jeftine letove, i tako smo u ponudi naišli i na prestonicu Srbije. Iako do nas uglavnom dopiru priče da Srbija nije među poželjnim destinacijama za putovanja, odlučili smo da ipak odemo – počinje za naš portal priču Džon.

Kako kaže, kada je prijateljima rekao da je odlučio da doputuje ovde, uhvatili su se za glavu i pitali ga zašto ide u državu u kojoj se odigrava rat. Međutim, to ga nije pokolebalo i ubrzo se obreo u Beogradu, u koji se, kaže, zaljubio na prvi pogled, i od tada ponovo došao ovde još pet puta.

Džon, koji pomalo i govori naš jezik, kaže da redovno prati događanja u našoj zemlji, pa je preko društvenih mreža i saznao za tragediju koja nam se dogodila:

– Jednostavno nisam mogao da sedim skrštenih ruku, pa sam zamolio šefa da mi da slobodne dane kako bih pomogao koliko god mogu. Zaista sam mu zahvalan, potrudio se da mi omogući što više vremena za put – ispričao nam je, dodavši da je sa sobom poneo svu neophodnu opremu – konopce, opremu za planinarenje, kabanice, čizme i sve ostalo čega se setio.

– Na svu sreću, najgore je prošlo. Ipak, čujem da se traže ljudi u Šapcu pa ću se uputiti tamo iz ovih stopa – rekao je ovaj divni čovek, koji je na put krenuo kolima kako bi bio što efikasniji u svom nastojanju da pomogne.

Priča o njemu se munjevito širi društvenim mrežama, i svi su oduševljeni njegovim gestom:

– Moram da priznam da sam prilično zatečen ovolikom pažnjom. To svakako nisam očekivao. U svakom slučaju mi je drago što sam u prilici da vam pomognem – kaže ovaj plemeniti čovek koji trenutno pomaže Obrenovčanima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *