„Пријатељу председниче, косовска независност је незаконита“

„Prijatelju predsedniče, kosovska nezavisnost je nezakonita“

10 maja 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas ispred Palate „Srbija“ svečani doček za kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadisa, koji boravi u dvodnevnoj poseti našoj zemlji.

Vučić je Anastasijadisa dočekao uz najviše državne počasti, intoniranje himni i postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Vučić se na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Kipra zahvalio na „iskrenom prijateljstvu koje kiparski narod i država pružaju građanima Srbije i našoj zemlji“.

On je naglasio da je Srbija zahvalna Anastasijadisu i kiparskoj vladi u podršci Srbiji kada je u pitanju Kosmet.

– Kipar je jedna od članica EU koje najsnažnije štite međunarodno pravo i teritorijalni integritet Srbije – naveo je Vučić.

– Prijatelju predsedniče, možete se osloniti na našu snažnu podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Republika Kipar ne priznaje jednostrano proglašeno Kosovo sve dok je na snazi Rezolucija 1244 –  rekao je kiparski predsednik i dodao da sve dok je ta rezolucija na snazi „jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti će biti nezakonito“.

Anastasijadis će se danas sastati i sa predsednicom vlade Anom Brnabić, a kako je ranije saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, predsednik Kipra i srpski zvaničnici razgovaraće o bilateralnoj saradnji, evrointegracijama Srbije, briselskom dijalogu, kao i o aktuelnim dešavanjima na Zapadnom Balkanu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Svima je jasno da Rezolucija 1244 garantuje integritet teritorije Srbije, samo nije jasno SNS i vladi Srbije. Umesto da se problem vrati u UN, ovaj se ponaša, kao da ova Rezolucija ne postoji. Nikada nijedna manjina nije dobila državu. Pri tome ima i matičnu državu. I to manjina, koja je ubijala Srbe vekovima i u oba svetska rata. P.S. Kosmetu ne treba stolica u UN, jer će se ujediniti sa Albanijom, koja je već u UN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *