ПРИКРИВЕНИ ФАШИСТА МИЛАНОВИЋ НАЈГОРЕ ДОСАД ИЗВРЕЂАО СРБЕ И СРПСКУ ВЛАСТ!

PRIKRIVENI FAŠISTA MILANOVIĆ NAJGORE DOSAD IZVREĐAO SRBE I SRPSKU VLAST!

9 maja 2021

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da povećanje broja hrvatskih vojnika na Kosovu i Metohiji nije „nikakva provokacija“ prema Srbiji.

„Već sam potpisao to naređenje, ali sad, da sam znao da im to toliko smeta, možda bismo razgovarali, bez ruganja“, rekao je Milanović i dodao da nije mislio da će „ljudima u Beogradu, konkretno Vučiću“ smetati povećana prisutnost hrvatskih vojnika na Kosovu.Milanović je u Đakovu rekao da je hrvatska vojska na Kosovu već godinama, a sad je prisutnost povećana nakon što su hrvatski vojnici napustili Avganistan, objavila je Hina, prenosi Tanjug.

„Nije to nikakva provokacija prema Srbiji. To je kao rad nedeljom, zar ne, konstantno manipulišu s tim. Ali, rad nedeljom je jedna benigna tema, a pitanje nezavisnosti i položaja albanskog naroda je tema koja je dovela do rata i to nekoliko ratova“, rekao je Milanović.

On tvrdi da srpske vlasti ne znaju kako da se izvuku „iz klopke u koju su sami upali pre 30 godina sa Miloševićevim orgijanjem po Kosovu koji je izazvao rat u Jugoslaviji“.

„Hrvatska je imala ogromnu štetu od rata. Emotivno i materijalno. Srbija puno veću. Ja sam hrvatski predsednik, nisam predsednik Srbije, ali ne možeš da ne vidiš. Koliko god se Đakovo nije razvijalo kako je trebalo i postalo još bogatije, toliko je Paraćin nažalost stao tamo gde je bio osamdesetih godina“, kaže predsednik Hrvatske.

On, takođe, tvrdi da srpske vlasti „sve rade da ne uđu u Evropsku uniju, a kao pregovaraju“.

„Mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo član EU, oni nisu. I ako žele da uđu moramo da razgovaramo. Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo s državama; sa Slovenijom koja je manja od Hrvatske, ali je bila član EU“, izjavio je Milanović.

On kaže da Hrvatska ne želi da taj položaj koristi za ucenjivanje, ali da ima utisak da „na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u EU“ i da je „to možda zato što bi svi koji sad vladaju Srbijom, morali da traže domovinu negde drugde“.

Predsednik Aleksandar Vučić je u petak izjavio da Beograd želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a da postupci i izjave iz Zagreba, povodom najava da će Hrvatske napraviti vojni kamp na Kosovu, nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji.

„Zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način. Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odlkuku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli“, istakao je Vučić povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

KOMENTARI17 komentara

 1. jpvan says:

  Ne smeta mi sto hrvati podrzavaju Shiptare, jer su i NDH i Albanija Velika fasisticke, zlocinacke tvorevine i normalno da se vole. Smeta mi neistina, LAZ koju je kazao Milanovic da smo "orgijali" po Kosovu, istina je sve suprotno, shiptari su orgijali nad Srbima(mada takvo misljenje imaju i "drugosrbijanci","autosovinsti", bagra "petooktobatska"), a sve smo im dali i veca prava nego nama Srbima! Pisac, Milos Crnjanski (Veliki), kada su u Londonu razgovarali sa njim da se vrati u Beograd, i da ce moci bez problema da radi i zivi u socijalistickoj Jugoslaviji, iako nije socijalista, rekao je- "Razumem sve, mogu da razumem i socijalizam, ALI NE MOGU DA RAZUMEM ZASTO STE NAPRAVILI UNIVERZITET U PRISTINI NA SHIPTARSKOM, NECE VAM BITI ZAHVALNI, IMACETE SAMO VISE NEPRIJATELJA"! Ducic je pak najbolje opisao Hrvate! Isto je general Misic rekao za Hrvate Aleksandru kralju, ONI N NIKADA NECE OPROSTITI STO SMO IM OMOGUCILI SLOBODU I DRZAVU, SAMO CE NAS MRZETI! Mrznja, to je jedina osobina koja spaja Ustase i shiptare, i nikad necce prestati. I tako i treba, mi smo im to sami dozvolili zvanicno jos 1918. praveci drzavu na nasu stetu. I najgore od svega danas "elita" u Bg i NS je vecinski USTASKA, i kada je poceo rat 1990 oni su bili na stranu NDH I Shiptara, i delili Srbiju.

  • Kosovac says:

   @ jpvan, …..Nismo MI dozvolili niti pravili tu nakazu od države 1918. godine. Napravili su nam je masoni Vudro Vilson i ostali majstori iz Evrope. Zločinci, iz zločinačkih namera. Pajac Aleksandar, takođe mason je tu bio samo figura, posluško. On i Nikola Pašić su dobili nalog da eliminišu smetnju koja je bila u vidu Apisa i drugova. I oni su uradili zločin ubijajući ljude koji su smetali stvaranju te države koja je bila sve samo nije bila kraljevina.

  • Pravda says:

   Jovane, hrvatijanci i scipetarijanci poticu sa iste teritorije Juznog Kavkaza i Centralne Azije. Hrvatijanci su dosli na ove prostore sa Dzingis Kanom preko centralne evrope a scipetarijanci su dosli sa Sicilije sa onim srbskim ludakom koji je htio da zajase na srbski presto. Oni, i jedni i drugi pripadaju mongolsko-turkmenistanskoj grupi naroda. Na kraju to se moze vidjeti i po njihovoj fizionomiji, okratki su, (niski) sa krivim nogama, ma pravi mongoloidi.

   • Karital says:

    Dobro si rekao:"Pravi mongoloidi!"Zanima me samo, na koga baca Vulin, kojoj on grupi naroda pripada?

   • Veliki brat says:

    @Pravda Ti si potpuni idiot. Džingis kan je živio u 13. stoljeću, a Hrvati se spominju od 9. stoljeća na Jadranu. Baš si glup!

 2. Kulak says:

  Glumi kao obično.Ne poštuje rezoluciju 1244 SB UN.

 3. petrovgrad says:

  Ovo je klasična propaganda što bi se reklo EPP. Hrvatka strategije bez Hitlera ne vredi ni po lule dovana. Ako bi ustao Hitler iz groba , onda bi obratio pažnju na njihove priče. Ovako trljala baba lan, da joj prođe dan.

  • Veliki brat says:

   Zašto se bojiš dodatnih 150 hrvatskih vojnika na Kosovu?

 4. Pravda says:

  Bit ce im tu ko pod Staljingradom.

 5. Beli Orao says:

  Ako je neko nešto drugo očekivao , onda ne poznaje utaše tj ne ljude ili monstrume za genocidom!!!

 6. Portopranco says:

  Pobićemo ih ko što su Rusi pobili hrvate pod Staljingradom.

  • Karital says:

   Nagradili ih Rusi da sa njima oslobađaju srbiju od četnika.Još omrstili brka sa Rusima kad su u pitanju žene u Srbiji.Tito im dao dobre penzije pa ti pričaj priče za laku noć kako ćeš nekoga pobiti.

 7. miliorad5 says:

  ustaška hrvatska je pri kraju puta i oni to znaju:)Samo ih držati na nišanu sa jakom puškom i gledati sa balkona kako će da najeb.kad počne EU da se raspada.

 8. uddu says:

  Vređati srbe i vređati srpsku vlast nije isto !

  • jovan says:

   Isto je!!! Ali vi to ne razumete (ili radite za natofasiste), pa ste 1990-2000. rusili vlast u Beogradu, Milosevica, a podrzavali Tudjmana i Aliju, svi vi ste trazili da Milosevic prizna NDH, i kalifat u Bosni, i tako slabili i cepali srpski narod!! Vlast u Srbiji moze da kritikuju jedino Srbi, stranci NE!

   • Mate says:

    Znači sad su krivi Hrvati i Bošnjaci koji se brani, eto srpske "logike". Ma svi ovi ratovi su sa SVIH strana dirigirani od vatikana, washingtona, londona, jeruzalema, brisela, moskve i pekinga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *